Mé jméno je Martin, momentálně mi je 27 let a patřím mezi pracující studenty...věčné studenty asi
K absintu jsem se dostal skrze kulturní vlivy (literatura, film, hudba) už hodně dávno, ale jako asi většinu zdejších mě zprvu odrazovaly všemožné zelené chemické barvítka. Někdy ve dvaceti jsem se o absint začal zajímat trochu víc a objevil jsem svůj první pravý absint, Antoníčka z Žufánkovic produkce. Nostalgicky mám tuto první láhev z roku 2010 s ještě asi třetinou obsahu uschovanou
Unešený chuťovou rozmanitostí jsem se odhodlal dál prozkoumávat zelená zákoutí a tak brzy následovala koupě Žáby, jež se stala mým nejoblíbenějším absintem vůbec. Je to pořád absint a přeci je tak jiný, než všechny ostatní
Pak jsem na nějakou dobu absint skoro přestal pít, jen občas jsem si ho dal k nějaké zvláštní příležitosti, ale jinak mi tu jen stály rozpité láhve. To vše až do letošního roku, kdy jsem se v rámci jednoho hudebního festivalu dostal na přednášku Kyla Bairnsfathera, jehož produkty jsem celkem znal. Mluvil o absintu docela hezky, ale pořád mi v hlavě zněly hlasy, že tohle všechno už znám. A tak se ve mě letos opět probudila láska k tomuhle nápoji.
Následoval konečně nákup fontány a absintového nádobí. Nákup zásoby Žáby, když jsem se dozvěděl tu nemilou novinu. A jednou mi takhle přišlo na mysl, že by bylo fajn mít ve sklepě tolik lahví absintu, abych do konce života nemusel už žádnou pořizovat a přesto bych si mohl dopřát alespoň skleničku denně. Takže tímto se přidávám k těm, u nichž vznikají soukromé sbírky absintu
Jinak tvrdý alkohol moc nemusím, občas si dám whisku, na akcích jégra, ale jinak to nijak nevyhledávám. Za to medovinu, víno, cider a pivo všemožných druhů můžu kdykoliv. Slabost mám pro portské vína a pšeničné pivo
A kromě chlastu patří mezi mé další zájmy turistika, škola, četba, filmy, seriály, koloběžka, můj zvěřinec (pes, had, myši) a hlavně muzika, tou prostě žiju. Tož asi tak...
A ještě perlička na závěr. Už kdysi jsem tady byl registrovaný a díky tomu už hodně dlouhou dobu používám na jiném fóru (ne o absintu, ale o muzice) v podpisu hlášku jednoho zdejšího člena.
"To už je jeden z těch paradoxů našeho světa... káva bez kofeinu, cocacola bez koky, němci obchodujou, židi válčej, čínani musej dovážet rejži a češi poučují francouze o tom, co je vlastně absint...."
Tak pokud to budeš DarkenCZ číst, tak ti tímto za tento úžasný poznatek děkuji, dodnes mě pořád baví