Orwin_cz

Nově příchozí členové, představte se nám, abychom vás mohli zařadit do skupiny Absintisté s přístupem do sekcí Události a Sklep!
Odpovědět
Orwin_cz
Pokročilý absintista
Oblíbený absinthe: La Grenouille
Kontaktovat uživatele:

Orwin_cz

Příspěvek od Orwin_cz »

Jak se sluší a patří, tak i já zde zdravím všechny příznivce svaté trojice bylin :hi
Mé jméno je Martin, momentálně mi je 27 let a patřím mezi pracující studenty...věčné studenty asi :)
K absintu jsem se dostal skrze kulturní vlivy (literatura, film, hudba) už hodně dávno, ale jako asi většinu zdejších mě zprvu odrazovaly všemožné zelené chemické barvítka. Někdy ve dvaceti jsem se o absint začal zajímat trochu víc a objevil jsem svůj první pravý absint, Antoníčka z Žufánkovic produkce. Nostalgicky mám tuto první láhev z roku 2010 s ještě asi třetinou obsahu uschovanou :D Tímto do Boršic posílám poděkování za osvětu a úžasnou práci :yes
Unešený chuťovou rozmanitostí jsem se odhodlal dál prozkoumávat zelená zákoutí a tak brzy následovala koupě Žáby, jež se stala mým nejoblíbenějším absintem vůbec. Je to pořád absint a přeci je tak jiný, než všechny ostatní :heart Pak už následovaly Mansinthe a ochutnávky různých dalších zahraničních absintů, klasicky Motýl a nějaké další, jejichž krkolomné názvy si už ani nevybavím. Tady by se hodilo poděkovat Absintherii na Jilské, kde jsem při svých výletech do Prahy dělal degustační návštěvy.
Pak jsem na nějakou dobu absint skoro přestal pít, jen občas jsem si ho dal k nějaké zvláštní příležitosti, ale jinak mi tu jen stály rozpité láhve. To vše až do letošního roku, kdy jsem se v rámci jednoho hudebního festivalu dostal na přednášku Kyla Bairnsfathera, jehož produkty jsem celkem znal. Mluvil o absintu docela hezky, ale pořád mi v hlavě zněly hlasy, že tohle všechno už znám. A tak se ve mě letos opět probudila láska k tomuhle nápoji.
Následoval konečně nákup fontány a absintového nádobí. Nákup zásoby Žáby, když jsem se dozvěděl tu nemilou novinu. A jednou mi takhle přišlo na mysl, že by bylo fajn mít ve sklepě tolik lahví absintu, abych do konce života nemusel už žádnou pořizovat a přesto bych si mohl dopřát alespoň skleničku denně. Takže tímto se přidávám k těm, u nichž vznikají soukromé sbírky absintu :)
Jinak tvrdý alkohol moc nemusím, občas si dám whisku, na akcích jégra, ale jinak to nijak nevyhledávám. Za to medovinu, víno, cider a pivo všemožných druhů můžu kdykoliv. Slabost mám pro portské vína a pšeničné pivo :)
A kromě chlastu patří mezi mé další zájmy turistika, škola, četba, filmy, seriály, koloběžka, můj zvěřinec (pes, had, myši) a hlavně muzika, tou prostě žiju. Tož asi tak...
A ještě perlička na závěr. Už kdysi jsem tady byl registrovaný a díky tomu už hodně dlouhou dobu používám na jiném fóru (ne o absintu, ale o muzice) v podpisu hlášku jednoho zdejšího člena.
"To už je jeden z těch paradoxů našeho světa... káva bez kofeinu, cocacola bez koky, němci obchodujou, židi válčej, čínani musej dovážet rejži a češi poučují francouze o tom, co je vlastně absint...."
Tak pokud to budeš DarkenCZ číst, tak ti tímto za tento úžasný poznatek děkuji, dodnes mě pořád baví :yes
Habu
fuckin' amateur
Oblíbený absinthe: Sauvage
Kontaktovat uživatele:

Re: Orwin_cz

Příspěvek od Habu »

Pravda pravda! Uživatel Orwin - poslední přístup 02. dub 2012 10:58:07 - deaktivován administrátorem.

Sorryjako. :angel

Ta přednáška Bairnsfathera, kde to, kdy to?
- Moderní absinthe chutná moderně.
Orwin_cz
Pokročilý absintista
Oblíbený absinthe: La Grenouille
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Orwin_cz »

Bylo to v rámci festivalu Hradecký slunovrat na zámku v Hradci nad Moravicí. Kyle tam měl stánek, kde sám prodával, měl tam i nějaké svoje absinty, které ani nejsou na netu, ale údajně se dají koupit u něj při návštěvě jeho podniku. No a jeden večer měl přednášku o absintu. Takové ty známé informace a k tomu přidal pár osobních poznatků a informací.
Celkově to bylo celkem fajné a hlavně i ty jeho absinty šly, co se kvality týče, za poslední roky celkem nahoru.
HNS
* Zkušený piják *
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HNS »

ahoj :drunk
Vlci maj každou chvíli pocit, že jim odzvonilo, že už nemaj proč nabírat dech…ale pak se srnky znovu rozeběhnou.
Habu
fuckin' amateur
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Habu »

Orwin_cz píše:ty jeho absinty šly, co se kvality týče, za poslední roky celkem nahoru.
To každopádně. Kyle ucítil sílící vlnu pravých absintů a z preferované filtrace přešel na destilaci.
Tornado
* Zkušený piják *
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tornado »

To jsou věci... Na stránkách Bairnsfather o destilovaném absinthu není ani zmínka.
Habu
fuckin' amateur
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Habu »

Je to tak, na stránkách Bairnsfather tečka net o nových absintech Kyle a La Dora není ani zmínka. Patrně tam několik let neproběhla aktualizace.
Odpovědět