Orwin_cz
Napsal: stř 11. říj 2017 15:13:05
Jak se sluší a patří, tak i já zde zdravím všechny příznivce svaté trojice bylin 
Mé jméno je Martin, momentálně mi je 27 let a patřím mezi pracující studenty...věčné studenty asi
K absintu jsem se dostal skrze kulturní vlivy (literatura, film, hudba) už hodně dávno, ale jako asi většinu zdejších mě zprvu odrazovaly všemožné zelené chemické barvítka. Někdy ve dvaceti jsem se o absint začal zajímat trochu víc a objevil jsem svůj první pravý absint, Antoníčka z Žufánkovic produkce. Nostalgicky mám tuto první láhev z roku 2010 s ještě asi třetinou obsahu uschovanou
Tímto do Boršic posílám poděkování za osvětu a úžasnou práci
Unešený chuťovou rozmanitostí jsem se odhodlal dál prozkoumávat zelená zákoutí a tak brzy následovala koupě Žáby, jež se stala mým nejoblíbenějším absintem vůbec. Je to pořád absint a přeci je tak jiný, než všechny ostatní
Pak už následovaly Mansinthe a ochutnávky různých dalších zahraničních absintů, klasicky Motýl a nějaké další, jejichž krkolomné názvy si už ani nevybavím. Tady by se hodilo poděkovat Absintherii na Jilské, kde jsem při svých výletech do Prahy dělal degustační návštěvy.
Pak jsem na nějakou dobu absint skoro přestal pít, jen občas jsem si ho dal k nějaké zvláštní příležitosti, ale jinak mi tu jen stály rozpité láhve. To vše až do letošního roku, kdy jsem se v rámci jednoho hudebního festivalu dostal na přednášku Kyla Bairnsfathera, jehož produkty jsem celkem znal. Mluvil o absintu docela hezky, ale pořád mi v hlavě zněly hlasy, že tohle všechno už znám. A tak se ve mě letos opět probudila láska k tomuhle nápoji.
Následoval konečně nákup fontány a absintového nádobí. Nákup zásoby Žáby, když jsem se dozvěděl tu nemilou novinu. A jednou mi takhle přišlo na mysl, že by bylo fajn mít ve sklepě tolik lahví absintu, abych do konce života nemusel už žádnou pořizovat a přesto bych si mohl dopřát alespoň skleničku denně. Takže tímto se přidávám k těm, u nichž vznikají soukromé sbírky absintu
Jinak tvrdý alkohol moc nemusím, občas si dám whisku, na akcích jégra, ale jinak to nijak nevyhledávám. Za to medovinu, víno, cider a pivo všemožných druhů můžu kdykoliv. Slabost mám pro portské vína a pšeničné pivo
A kromě chlastu patří mezi mé další zájmy turistika, škola, četba, filmy, seriály, koloběžka, můj zvěřinec (pes, had, myši) a hlavně muzika, tou prostě žiju. Tož asi tak...
A ještě perlička na závěr. Už kdysi jsem tady byl registrovaný a díky tomu už hodně dlouhou dobu používám na jiném fóru (ne o absintu, ale o muzice) v podpisu hlášku jednoho zdejšího člena.
"To už je jeden z těch paradoxů našeho světa... káva bez kofeinu, cocacola bez koky, němci obchodujou, židi válčej, čínani musej dovážet rejži a češi poučují francouze o tom, co je vlastně absint...."
Tak pokud to budeš DarkenCZ číst, tak ti tímto za tento úžasný poznatek děkuji, dodnes mě pořád baví
Mé jméno je Martin, momentálně mi je 27 let a patřím mezi pracující studenty...věčné studenty asi
K absintu jsem se dostal skrze kulturní vlivy (literatura, film, hudba) už hodně dávno, ale jako asi většinu zdejších mě zprvu odrazovaly všemožné zelené chemické barvítka. Někdy ve dvaceti jsem se o absint začal zajímat trochu víc a objevil jsem svůj první pravý absint, Antoníčka z Žufánkovic produkce. Nostalgicky mám tuto první láhev z roku 2010 s ještě asi třetinou obsahu uschovanou
Unešený chuťovou rozmanitostí jsem se odhodlal dál prozkoumávat zelená zákoutí a tak brzy následovala koupě Žáby, jež se stala mým nejoblíbenějším absintem vůbec. Je to pořád absint a přeci je tak jiný, než všechny ostatní
Pak jsem na nějakou dobu absint skoro přestal pít, jen občas jsem si ho dal k nějaké zvláštní příležitosti, ale jinak mi tu jen stály rozpité láhve. To vše až do letošního roku, kdy jsem se v rámci jednoho hudebního festivalu dostal na přednášku Kyla Bairnsfathera, jehož produkty jsem celkem znal. Mluvil o absintu docela hezky, ale pořád mi v hlavě zněly hlasy, že tohle všechno už znám. A tak se ve mě letos opět probudila láska k tomuhle nápoji.
Následoval konečně nákup fontány a absintového nádobí. Nákup zásoby Žáby, když jsem se dozvěděl tu nemilou novinu. A jednou mi takhle přišlo na mysl, že by bylo fajn mít ve sklepě tolik lahví absintu, abych do konce života nemusel už žádnou pořizovat a přesto bych si mohl dopřát alespoň skleničku denně. Takže tímto se přidávám k těm, u nichž vznikají soukromé sbírky absintu
Jinak tvrdý alkohol moc nemusím, občas si dám whisku, na akcích jégra, ale jinak to nijak nevyhledávám. Za to medovinu, víno, cider a pivo všemožných druhů můžu kdykoliv. Slabost mám pro portské vína a pšeničné pivo
A kromě chlastu patří mezi mé další zájmy turistika, škola, četba, filmy, seriály, koloběžka, můj zvěřinec (pes, had, myši) a hlavně muzika, tou prostě žiju. Tož asi tak...
A ještě perlička na závěr. Už kdysi jsem tady byl registrovaný a díky tomu už hodně dlouhou dobu používám na jiném fóru (ne o absintu, ale o muzice) v podpisu hlášku jednoho zdejšího člena.
"To už je jeden z těch paradoxů našeho světa... káva bez kofeinu, cocacola bez koky, němci obchodujou, židi válčej, čínani musej dovážet rejži a češi poučují francouze o tom, co je vlastně absint...."
Tak pokud to budeš DarkenCZ číst, tak ti tímto za tento úžasný poznatek děkuji, dodnes mě pořád baví