A co cukr???

Absintové nádobí (lžičky, fontány, sklenice) a příprava samotného absintu.
Odpovědět
Uživatelský avatar
Absinther
* Zkušený piják *
Příspěvky: 702
Registrován: ned 28. bře 2010 3:29:52
Oblíbený absinthe: st.Antoine V, La Grenouille
Bydliště: kde můžu malovat tam bydlím... Na meziměstskou zášť a "hrdost" seru..
Kontaktovat uživatele:

Re: Kdy naposledy jste pili zelenou vílu?

Příspěvek od Absinther »

Slovi píše: Ale jinak, kdybych se měl existenci absolutně dokonalého absintu dobrat jednou kostkou cukru, budiž. Asi bych po ní šál. Stejně tak bych nepohrdl ženskou s plastikou, kdyby mi fakt jinak sedla.
No tak aspoň že tak :lol:
Slovi píše: A jen taková otázečka na závěr: preban bys snad potřebu sladit neměl, ne? Tady už bych skutečně měl tendence mluvit o ničení chuti. Lidé tehdy cukr sice používali, ale absint měl pár let (maximálně), ne století. :)
To je sporné=kdybych toho měl plnou bednu-určitě bych cukrové varianty probádal :geek: a kdo ví-třeba by cukr překvapil.....ale to jsou jen spekulace..V praxi se asi nikdo z nás k takovému experimentování nedostane(Pokud teda už konečně hoši neoberete tu babičku o ty zapavučinované flašky v rohu sklepa :lol: )

Jinak teda ohledně té změny chuti--nevím-asi je to fakt hodně individuální=Osobně jsem schopný s cukrem vnímat celé chuťové spektrum stejně dobře jako bez něj-jen je celý zážitek takový ohebnější(?), klouzavější(?)(nevím jak to přesně popsat)...Pravda je, že asi záleží na množství-Někde kolem dvou regulérních kostek už ta sladkost fakt začíná zasahovat i do té škály bylin......A tu hranici kdy už to začíná zasahovat kam nemá má asi každý nastavenou podle toho jak sladí v běžném životě..Takže zpětně(po tom cos tu napsal) vlastně chápu tvůj necukrový postoj....
Studujeme-li nadšeně sami sebe, časem zjistíme, že stojíme příliš blízko u zkoumaného objektu...a právě zde přichází náš zelený přítel, který nám dodává odvahu kus poodstoupit a poprvé zeširoka pohlédnout na celek=Není vše hned jasnější?
Uživatelský avatar
Dworzaaa
*** Absinthe guru ***
Příspěvky: 1531
Registrován: stř 15. dub 2009 0:27:52
Oblíbený absinthe: Sevil
Kontaktovat uživatele:

Re: Kdy naposledy jste pili zelenou vílu?

Příspěvek od Dworzaaa »

Absinther píše:....Někde kolem dvou regulérních kostek........
:lol: :roll:
Omnia mea mecum porto.
Uživatelský avatar
Absinther
* Zkušený piják *
Příspěvky: 702
Registrován: ned 28. bře 2010 3:29:52
Oblíbený absinthe: st.Antoine V, La Grenouille
Bydliště: kde můžu malovat tam bydlím... Na meziměstskou zášť a "hrdost" seru..
Kontaktovat uživatele:

Re: Kdy naposledy jste pili zelenou vílu?

Příspěvek od Absinther »

Dworzaaa píše:
Absinther píše:....Někde kolem dvou regulérních kostek........
:lol: :roll:
abych to vysvětlil=Jde o to,že mám zafixovanou takovou tu klasickou velikost kostky cukru...ale nedávno jsem koupil cukr a kostky byly o poznání menší(jakože dvě ty malé dávaly dohromady něco málo přes jednu klasickou)
Studujeme-li nadšeně sami sebe, časem zjistíme, že stojíme příliš blízko u zkoumaného objektu...a právě zde přichází náš zelený přítel, který nám dodává odvahu kus poodstoupit a poprvé zeširoka pohlédnout na celek=Není vše hned jasnější?
Uživatelský avatar
Wajt
* Zkušený piják *
Příspěvky: 989
Registrován: čtv 13. srp 2009 11:16:26
Oblíbený absinthe: meadow of love, berthe de joux
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Kdy naposledy jste pili zelenou vílu?

Příspěvek od Wajt »

Transilvanian píše: Keď už sme pri tom, hoďte očkom na množstvo cukru na lyžičkách v prípade týchto pánov ;)
:o :shock: totální masakr...
Uživatelský avatar
tombik
Věrný stoupenec zelené víly
Příspěvky: 405
Registrován: úte 14. dub 2009 16:48:06
Oblíbený absinthe: St. Antoine
Kontaktovat uživatele:

Re: A co cukr???

Příspěvek od tombik »

Jezisi co je to tu za rozbroje? Snad kazdemu dle jeho chuti ne? Ja treba Antonicka pravidelne prikrmim jednou kostkou, uz jen proto, ze moc rad pozoruji jak se kostka rozpada a jak podporuje vyrive efekty ve sklence. Obcas se také rad osvezim napojem bez cukru, ale vzdy rad ochutnam kazdou znacku v obou variantach a pak si vyberu....
Uživatelský avatar
Dworzaaa
*** Absinthe guru ***
Příspěvky: 1531
Registrován: stř 15. dub 2009 0:27:52
Oblíbený absinthe: Sevil
Kontaktovat uživatele:

Re: A co cukr???

Příspěvek od Dworzaaa »

Dyd jo..ale kdyz si predstavim, jak to musi bejt sladky, tak mi naskakuje husi kuze :D
Omnia mea mecum porto.
Uživatelský avatar
Blackhawk
* Zkušený piják *
Příspěvky: 528
Registrován: stř 29. pro 2010 19:14:05
Oblíbený absinthe: Jade
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: A co cukr???

Příspěvek od Blackhawk »

tombik píše:Jezisi co je to tu za rozbroje? Snad kazdemu dle jeho chuti ne? Ja treba Antonicka pravidelne prikrmim jednou kostkou, uz jen proto, ze moc rad pozoruji jak se kostka rozpada a jak podporuje vyrive efekty ve sklence. Obcas se také rad osvezim napojem bez cukru, ale vzdy rad ochutnam kazdou znacku v obou variantach a pak si vyberu....
Sladis i Clandestine? :D
Uživatelský avatar
tombik
Věrný stoupenec zelené víly
Příspěvky: 405
Registrován: úte 14. dub 2009 16:48:06
Oblíbený absinthe: St. Antoine
Kontaktovat uživatele:

Re: A co cukr???

Příspěvek od tombik »

Clandestine vetsinou nesladim, leda ze mam chut na dezert :D Ale samozrejme jsem to zkusil. Jak rikam, absint je dle meho vkusu nutne ochutnat bez cukru i s cukrem a pak volit.
Uživatelský avatar
stego
* Zkušený piják *
Příspěvky: 690
Registrován: pát 02. zář 2011 19:48:24
Kontaktovat uživatele:

Re: A co cukr???

Příspěvek od stego »

Ja to tiež zvyčajne tak robím. Skúsim bez cukru aj s cukrom a potom pijem čo viac chutí, čiže bez cukru.
Uživatelský avatar
Blackhawk
* Zkušený piják *
Příspěvky: 528
Registrován: stř 29. pro 2010 19:14:05
Oblíbený absinthe: Jade
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: A co cukr???

Příspěvek od Blackhawk »

Tak ja nesladim ani caj, takze Absinthe jedine bez cukru :) Ale proti gustu...
Odpovědět