A co cukr???

Absintové nádobí (lžičky, fontány, sklenice) a příprava samotného absintu.
Odpovědět
Uživatelský avatar
Tibro
Rumcajs
Příspěvky: 1148
Registrován: pát 17. dub 2009 7:18:28
Oblíbený absinthe: Texas Nimes
Bydliště: Země
Kontaktovat uživatele:

Re: A co cukr???

Příspěvek od Tibro »

Rafinovaný bílý cukr je ďáblův produkt.
Já jsem s tebou v Rockland.
Uživatelský avatar
maaca
Aktivní pijan
Příspěvky: 53
Registrován: stř 04. led 2012 21:41:26
Oblíbený absinthe: La Grenouille
Bydliště: Olomouc
Kontaktovat uživatele:

Re: A co cukr???

Příspěvek od maaca »

Trocha historie:

Phil Baker píše v knize Absinth:

Dramatik Maurice Maeterlinck o Verlainovi:

Na téměř vylidněném nádraží zastavil bruselský vlak. Ve vagonu třetí třídy se s velkým rachotem otevřelo okno a v rámu se zjevila tvář připomínající fauna, tvář starého básníka. "Dám si k tomu cukr!" vzkřikl. To bylo očividně jeho obvyklé pozdravení, když byl na cestách, jakýsi válečný pokřik nebo heslo, které značilo, že si k absintu dává cukr.
Uživatelský avatar
Habu
fuckin' amateur
Příspěvky: 4078
Registrován: sob 11. dub 2009 18:53:16
Oblíbený absinthe: Sauvage
Kontaktovat uživatele:

Re: A co cukr???

Příspěvek od Habu »

maaca píše:Trocha historie:

Phil Baker píše v knize Absinth:

Dramatik Maurice Maeterlinck o Verlainovi:

Na téměř vylidněném nádraží zastavil bruselský vlak. Ve vagonu třetí třídy se s velkým rachotem otevřelo okno a v rámu se zjevila tvář připomínající fauna, tvář starého básníka. "Dám si k tomu cukr!" vzkřikl. To bylo očividně jeho obvyklé pozdravení, když byl na cestách, jakýsi válečný pokřik nebo heslo, které značilo, že si k absintu dává cukr.
Jo, já bych toho Phila Bakera nejradši zaškrtil! :evil: V Některých pasážích to opravdu vypadá na sprostý opis, než na klasické čerpání z knih. Tento text je takřka slovo od slova převzán z knihy Absinthe - History in a Bottle od Barnabyho Conrada III. Vydání mého překladu je více než nutné! :geek:
- Moderní absinthe chutná moderně.
Uživatelský avatar
maaca
Aktivní pijan
Příspěvky: 53
Registrován: stř 04. led 2012 21:41:26
Oblíbený absinthe: La Grenouille
Bydliště: Olomouc
Kontaktovat uživatele:

Re: A co cukr???

Příspěvek od maaca »

On se ten kousek textu tvářil jako "čerpanej" odněkud, ale nikde se člověk nedozví odkud.
Uživatelský avatar
Wagi
*** Absinthe guru ***
Příspěvky: 1318
Registrován: úte 14. dub 2009 17:43:39
Oblíbený absinthe: Duplais, Jade PF 1901
Kontaktovat uživatele:

Re: A co cukr???

Příspěvek od Wagi »

Udělal sem si radost - http://onlinecatalogue.ikea.com/CZ/cs/Winter_Brochure/" onclick="window.open(this.href);return false;

na straně 4-5 pravej horní roh, maj tam sice sušený ovoce ale myslím si že na curk bude akorát, je vcelku drobn na efektivní nožičce, mohla by být bez vzorůale člověk nemůže mít všechno... až tpo naaranžuju vyfotím vám jí :)

Taková absintová cukřenka
Odpovědět