Cognac
- Repry
- Mistr archivář
- Oblíbený absinthe: Mead Base
- Kontaktovat uživatele:
Re: Cognac
Tak to je luxus. Přesně to, co mi na Náladě ještě chybělo 
MANOWAR - Kings of Metal ; http://www.manowar.com/
- Dworzaaa
- *** Absinthe guru ***
- Oblíbený absinthe: Sevil
- Kontaktovat uživatele:
moment moment moment.....muzes vysvetlit jak muze vzniknout ciry cognac?
Vzdyt aby se neco mohlo jmenovat cognac, tak to musi lezet v dubovym sudu... To se to pote jeste pali? A takovym zasahem do vyrobniho postupu to neprijde o oznaceni cognac?
Naposledy upravil(a) Dworzaaa dne pát 10. úno 2012 23:19:10, celkem upraveno 1 x.
Omnia mea mecum porto.
- Wajt
- * Zkušený piják *
- Oblíbený absinthe: meadow of love, berthe de joux
- Kontaktovat uživatele:
Jo, já na tuhle láhev taky uz koukal, ale tušil jsem "nekalost" - jak psal Dworzaa, nemusí cognac zrát v sudu?
- Martin
- ° Capo di tutti capi °
- Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
- Kontaktovat uživatele:
Cognac
On ten cognac zraje v dubovém sudu, ale oni to dokázali nějakým zajímavým způsobem (tajným) vyfiltrovat. Proto je to taková specialita a rarita.
- Martin
- ° Capo di tutti capi °
- Kontaktovat uživatele:
Antarctica může za to, že jsem docela propadl koňakům a armaňakům z folle blanche
Proto jsem neváhal a z Francie objednal první várku těchto líbezných specialit. Dnes mi přišlo potvrzení o expedici a tak se na náladě objevují první kusy.
Armagnac Clos Martin Folle Blanche VSOP a Folle Blanche XO!
Clos Martin je poměrně malý producent z oblasti Bas Armagnac, která je známá jílovitější a písčitější půdou. Hrozny mají ovocnější charakter a hlavně jsou z odrůdy folle blanche, jediné původní, která přežila atak mšičky révokazové.
Asi vám nemusím vysvětlovat rozdíl mezi armaňakem a koňakem. Jedná se vesměs o totožné destiláty, které nesou pouze rozdílné označení původu. Buď oblast Armagnac a nebo Cognac. Cognac je ale známější a kvůli tomu i dražší. Navíc osmiletý armaňak nese označení VSOP, kdežto osmiletý koňak by už měl XO
Armagnac Clos Martin Folle Blanche VSOP a Folle Blanche XO!
Clos Martin je poměrně malý producent z oblasti Bas Armagnac, která je známá jílovitější a písčitější půdou. Hrozny mají ovocnější charakter a hlavně jsou z odrůdy folle blanche, jediné původní, která přežila atak mšičky révokazové.
Asi vám nemusím vysvětlovat rozdíl mezi armaňakem a koňakem. Jedná se vesměs o totožné destiláty, které nesou pouze rozdílné označení původu. Buď oblast Armagnac a nebo Cognac. Cognac je ale známější a kvůli tomu i dražší. Navíc osmiletý armaňak nese označení VSOP, kdežto osmiletý koňak by už měl XO
- Repry
- Mistr archivář
- Kontaktovat uživatele:
Tak Folle Blanche z Nálady je naprosto skvostné pití. Nemůžu si ho dovolit moc často, ale i tak doufám, že v nabídce vydrží. Za tu cenu je to prostě hodně muziky 
- Repry
- Mistr archivář
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem po delší době dostal na Folle Blanche chuť, jelikož je to opravdu znamenité pití, váhal jsem, zda si objednat z Nálady 8-letou nebo 15-letou . Nakonec vyhrála ta starší díky tomu, že chuť je opravdu uhlazenější a klidnější a také, že rozdíl je pouze 150,-Kč. Takže nebylo co řešit. Jelikož je to pití pro výjimečné chvilky a na akční jízdy by to byl hřích, tak i cena pod 1000,-Kč odpovídá kvalitě. Mimochodem, Martine, skrytý smysl mojí reakce je dotaz na Tebe - jak to vypadá alespoň do budoucna s Tesseronem a Tebou vychvalovanou Godet Antarctica na Náladě? Folle Blanche hodně navnadil a oboje si myslím by se tu také neztratilo 
- Martin
- ° Capo di tutti capi °
- Kontaktovat uživatele:
Antarctica bude určitě. Od té doby, co jsem ji tu zmiňoval, jsem vypil tři flašky
Možná do konce týdne ji nahodím na web. Tesseron je složitější. Nemají tu oficiální distribuci, musel bych to tahat přímo z Francie a k tomu musím vzít něco dalšího, aby se mi zaplatila aspoň cesta. Ale to nějak vyřeším.