Myria

Nově příchozí členové, představte se nám, abychom vás mohli zařadit do skupiny Absintisté s přístupem do sekcí Události a Sklep!
Froggg
* Zkušený piják *
Kontaktovat uživatele:

Re: Myria

Příspěvek od Froggg »

Ahoj, vítám Tě tu a doufám, že se Ti tu bude líbit.

Ačkoliv jsem k tomu došel nejspíše jinou cestou než Ty, též mám rád folkmetal, tak mě třeba obohatíš nějakým doporučením v rámci žánru ;)
Adigal
Věrný stoupenec zelené víly
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adigal »

Vítám tě ve skupině podobně nenormálních lidí :)

Můžu se jen zeptat, kamarádka, která ti dělala přednášku je také z mafie nebo osvětu šíří i lidé mimo?
Myria
Zelený pionýr
Oblíbený absinthe: L'Ancienne
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Myria »

Vzhledem k tomu, jak snadno dostupně veškeré ty zelené slizy jsou, zatímco pravý absinth musí člověk cíleně hledat, hodně by mne překvapilo, kdybych se svými prvotními zkušenostmi byla nějakou výjimkou. Jediný zelený sliz který se mi líbí, je Habuho (Habuův?) avatar. Ten je dokonalý...kde jsi k němu přišel? :mrgreen:

Pokud jde o mou tvorbu, to bude maličko problematické. Ráda se podělím, ale v nejbližší době to s možnostmi příliš nevidím. Mou pozornost si vyžaduje množství více i méně příjemných záležitostí/povinností, tak mi mnoho volného času nezbývá. nějaký čas se teď budu pohybovat z místa na místo, ale už se to uklidní, mohu pro začátek poslat alespoň něco staršího. Totéž bohužel platí i pro davarovo pozvání na sraz s ochutnávku. Ráda je přijmu, ale bude to muset chvíli počkat ;)

Kamarádka, která mne do absinthu zasvětila, pochází z Anglie a česky dokáže tak maximálně pozdravit. Velice by mne překvapilo, kdyby o tomto foru vůbec věděla.

Dlouhé představení? A to jsem se snažila držet na uzdě, abych se opět nerozepsala příliš do široka, nejspíše opět neúspěšně. No, mohlo být i hůř...
Slova pro mne mají jisté kouzlo. Sama o sobě jsou prázdá, jednobarevná, velice omezená, tolik se do jejich slovníkových významů nevejde. Ale současně jsou, jako nádoby, do nichž vkládáme své pocity a myšlenky, zapečetěny zámkem naší mysli, k němuž klíčem je porozumění. Ráda si s nimi hraju. Ale dostat do několika slov celou bytost svou, nebo kohokoli jiného, to je přeci jen za hranicí možností. Nakonec jsem jen pouhá osoba, jako kdokoli a nikdo jiný...což by o sobě mohl říct každý z vás... :)

Absinther: Heh, škoda, že netančím. Tedy alespoň ne "standardní" taneční styly. :D

Froggg: Folkmetal má sklony dělat problémy, málokdy je čistý, většinou je říznutý ještě něčím jiným. Z hlavy si vzpomenu na Korpiklaani, Eluveitie, Finntroll, Ensiferum, Conorach, Kivimetsan Druidi, Wolfchant.

I'm just a figment of my own imagination

I pledge allegiance to the flag of my own desires, and to my life for which it stands. One universe, indivisible, with rational thinking and free will...for all.
Froggg
* Zkušený piják *
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Froggg »

Nu, tak to se orientujeme v rámci folkmetalu na kapely podobné. A s tím, že tento žánr dělá problémy máš pravdu, proto už ani nevyhledávám festivaly tohoto stylu, jelikož se na nich vyskytuje plno extrému všech možných podob, jak mezi fanoušky, tak mezi některými kapelami. Mimochodem, Korpiklaanii, společně s In Extremo, byly první kapelou, kterou jsem slyšel a dostal se tak k folkmetalu. Eluveitie, Finntroll a Ensiferum mám hodně rád. Dál mám rád třeba Folkearth a spoustu dalších kapel. Tenhle typ hudby je zajímavej tím, že dost záleží, jestli ji posloucháš pro texty nebo jen pro hudbu, podle toho se pak taky odvíjí přístup k folk metalu, potažmo paganu. Já si v poslední době pro svojí potřebu dělím tenhle styl na severskou a slovanskou odnož, pokaždý mám náladu na jinou :)

Kivimetsan Druidi a Wolfchant jsem neznal, takže zkusíme, uvidíme, díky za tip ;)
Naposledy upravil(a) Froggg dne pon 03. zář 2012 10:38:23, celkem upraveno 1 x.
Myria
Zelený pionýr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Myria »

Právě ty dvě kapely nepatří mezi moje oblíbence, ale sem tam si něco pustím...třeba tě ale zaujmou víc.
In Extremo říkáš? Tak to by mohl uspět Haggard a Corvus Corax... ;)

I pledge allegiance to the flag of my own desires, and to my life for which it stands. One universe, indivisible, with rational thinking and free will...for all.
Habu
fuckin' amateur
Oblíbený absinthe: Sauvage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Habu »

Myria píše:Jediný zelený sliz který se mi líbí, je Habuho (Habuův?) avatar. Ten je dokonalý...kde jsi k němu přišel? :mrgreen:
Kde jsem k němu přišel, to už nevím. Ale je to bunchie. ;)
- Moderní absinthe chutná moderně.
Dworzaaa
*** Absinthe guru ***
Oblíbený absinthe: Sevil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dworzaaa »

Ahoj...omlouvam se, ale tak dlouhy clanky, jako je to, co si postla ty, ctu maximalne tak v Maximu :D
Kazdopadne vitej! :)
Omnia mea mecum porto.
JirkaXDU
Pokročilý absintista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JirkaXDU »

Co týká muziky, tak sem na todle :
htpp://ok2xdu.rajce.idnes.cz/" onclick="window.open(this.href);return false; http://www.facebook.com/jirka.malicek" onclick="window.open(this.href);return false;
Největší nebezpečí pro stát je to, když jeho občané začnou samostatně přemýšlet.
Froggg
* Zkušený piják *
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Froggg »

Arkonu miluju a zajdu na ní pokaždý, když je šance. Když měli koncert v Praze, objevila se na něm i celkem zajímavá kapela z Prahy - Cruadalach. Na těch se mi líbí, že hrajou i jinde než jen s metalovýma kapelama, letos a loni byli na Keltské noci na Plumlově a pokaždý to byl super koncert, ten první rok jsem si tam od nich nechal dovízt vinyl, protože fakt zaujali.

Curvus Corax má potenciál, pohledám další tvorbu :)

Musím říct, že mám slabost pro kapely, kde je u mikrofonu žena s velkým rozsahem. Když jsem slyšel Arkonu naživo, tak jsem nevěřil, že ženská může v jednom okamžiku zpívat jak smradlavej chlupatej řidič náklaďáku a hned v dalším zpívá jak operní pěvkyně :-D
Myria
Zelený pionýr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Myria »

Arkonu jsem neznala, ale zní zajímavě, trošku si je proklepnu :twisted:
Corvus Corax zní úžasně na živo. Studiovky jsou příliš "čisté", k jejich stylu se mi to moc nehodí.

Ale než se mi to představování zvrhne v hudební koutek, ráda bych se také na pár věcí zeptala. Vzbudili jste mou zvědavost :razz:

Hrubě překračujeme průměr našimi uměleckými sklony? Copak tvoříte? Ráda bych se na nějaké výtvory podívala :)

Jak to tady vlastně vzniklo? Pokud to správně chápu, naprostá většina z vás Absinth buď okamžitě zatratila, nebo nějak skousla po ochutnání crapsinthu. Ani Martin, který dnes Absinth vyrábí, s ním nechtěl mít nic společného. Zní to, jako by tou dobou nikdo v ČR pořádně netušil, co Absinth vlastně je. Jak tedy začalo zdejší křižácké tažení proti bludu ústní vody? Někdo tou dobou musel mít sakra silné nervy...

Odpovědět