Thujon mýtů zbavený

Vše, co by mohlo zajímat abstinenty či absintové labužníky
Odpovědět
Habu
fuckin' amateur
Oblíbený absinthe: Sauvage
Kontaktovat uživatele:

Re: Thujon mýtů zbavený

Příspěvek od Habu »

Tohle nalomit (přestože to je kolosální blbost založená na lékařských zprávách sto let starých) by znamenalo se v tom skutečně prohrabat. A jak znám české zakomplexované wiki nerdy, našla by se spousta 100% thujoných odborníků, kteří už léta usiluji o nobelovu cenu míru.

Každopádně informace byla přidána 12.11.2009:
wiki píše:12. 11. 2009, 01:33‎ I.Sáček, senior (diskuse | příspěvky)‎ m . . (6 742 bajtů) (+5 184)‎ . . (přidání informace) (zrušit editaci)
I.Sáček je bohužel ale již smazán. Tzn., že by teoreticky nikomu nemuselo vadit, kdyby někdo tento odstavec smazal. Jestli budu mít o víkendu chuť a čas, tak se do toho podívám. :twisted:

http://cs.wikipedia.org/wiki/Wikipedist ... ek,_senior" onclick="window.open(this.href);return false;
- Moderní absinthe chutná moderně.
Wajt
* Zkušený piják *
Oblíbený absinthe: meadow of love, berthe de joux
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wajt »

Je to kompilace prací z období po roce 1975. Žádný vlastní výzkum. Skutečná hodnota nula nic.
Relavanci jednotlivých zdrojů je těžké z pohledu laika ověřovat. Davare, jsou v tom nějaké významější impakty?
davar
* Zkušený piják *
Oblíbený absinthe: Berthe-Doubs M.-Jade-St.Antoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od davar »

Wajt píše:Je to kompilace prací z období po roce 1975. Žádný vlastní výzkum. Skutečná hodnota nula nic.
Relavanci jednotlivých zdrojů je těžké z pohledu laika ověřovat. Davare, jsou v tom nějaké významější impakty?
Nejsem toxikolog, takze nevim. Samotny budejicky platek, kde to vyslo ma impakt ~ 1.93. Mam docela dobry online pristup do casopisu, mohl bych asi vetsinu citaci v PDF nekam natahat - pokud bude opravdu seriozni zajem to prostudovat a zjistit na zaklade ceho autor psal 100 let stare info.
Wajt
* Zkušený piják *
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wajt »

Asi těžko na ten článek můžeme útočit, když nemáme munici..
Corig
Pokročilý absintista
Oblíbený absinthe: Dubied, J&A
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Corig »

Nedají se čistě náhodou jako munice použít studie ze začátku vlákna? Je to regulerní novodobej výzkum s pravděpodobně mnohem větší hodnotou než původní několik desítek let starý článek z něhož autor na wiki čerpá...
Wajt
* Zkušený piják *
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wajt »

Já mám pocit, že studie není o hodnotách thujonu v absintu, ale vlivu jeho konzumace na lidský organismus, ne?
Adigal
Věrný stoupenec zelené víly
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adigal »

tak tak, mam prave pocit, ze ono to bude jen spatne pretlumocene informace z tech minulych studii, typu thujon zpusobuje halucinace (studie probihala stylem ze potkanovi dali extrakt z neskutesnym mnozstvin thujonu, atd...)

habu: s editaci na wiki zkusenosti nemam, ale jestli to jde, tak to jednoduse jen smaz, myslim ze to je uplne zbytecny odstavec tam.
Habu
fuckin' amateur
Oblíbený absinthe: Sauvage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Habu »

Přátelé, v pátek 21.12. nastupuji řádnou dovolenou a to až do 2.1.2013. Peklo. Takhle dlouhou dovolenou jsem už pěkně dlouho neměl... bojim bojim. Každopádně už teď jsem si vyhradil něco času na článek Thujon na české wikipedii. Mezitím jsem přečetl tu celou zprávu od J. Patočky, z čehož je v podstatě sesmolen onen odstavec Otrava thujonem v absintu (double facepalm included). Původně jsem ke článku chtěl napsat jen poznámku, aby si autor přečetl nové studie, které tyhle bláboly vyvracejí. Když se ale poznámka podezřele rozrůstala, rozhodl jsem se celou stránku o thujonu kompletně revidovat. A to dosti drasticky. Prostě celé smazat a napsat znovu. Mustr už mám, během příštího týdne to bude online.

Já vám dám halucinace! :geek:
- Moderní absinthe chutná moderně.
Froggg
* Zkušený piják *
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Froggg »

Já až teď jsem četl článek thujon na wikipedii. To je dost kvalita :mrgreen:
Adigal
Věrný stoupenec zelené víly
Kontaktovat uživatele: