La Grenouille
-
Adigal
- Věrný stoupenec zelené víly
- Kontaktovat uživatele:
Re: La Grenouille
a příští měsíc anciene? 
- Thorleif
- Zelený pionýr
- Kontaktovat uživatele:
První sklenka žabky je skoro ve mě. Celou šichtu jsem se nemohl dočkat, až ochutnám. Nedostává se mi slov. Na víkend plánuju srovnání s novým Antoníčkem. Ale nic moc chytrýho ze mě asi nevyleze, přece jenom z poctivých Absintů jsem před La Grenouille ochutnal akorát toho Tondu, nemám rozhled na to, abych dělal chytrýho...
Maximálně takhle do vlákna pár slov...
Maximálně takhle do vlákna pár slov...
- maaca
- Aktivní pijan
- Oblíbený absinthe: La Grenouille
- Kontaktovat uživatele:
Můžu se zeptat, jak je to s šaržemi La Grenouille? Kolik jich vlastně vzniklo a kterou teď pijeme?
První šarže je celkem jasná. Jiná lahev, jiná barva před nalouchováním, jiné bylinky...
Teď jsem otevřel lahev plněnou v srpnu 2012 a oproti La Grenouille z roku 2011 se mi zdá Žába trochu jiná. Něco, co bylo v 2011 a čeho měl člověk "plnou hubu" a cítil to na jazyku ještě dlouho po vypití poslední sklenky tam je, ale je toho nějak míň. Tak nějak v tom cítim víc St. Antoine (víc pelyňku?) a míň La Grenouille takové, jakou jsem jí objevil.
Je to jiná šarže s jinou recepturou, nebo jinej zdroj bylinek, nebo se mi to jen zdá?
První šarže je celkem jasná. Jiná lahev, jiná barva před nalouchováním, jiné bylinky...
Teď jsem otevřel lahev plněnou v srpnu 2012 a oproti La Grenouille z roku 2011 se mi zdá Žába trochu jiná. Něco, co bylo v 2011 a čeho měl člověk "plnou hubu" a cítil to na jazyku ještě dlouho po vypití poslední sklenky tam je, ale je toho nějak míň. Tak nějak v tom cítim víc St. Antoine (víc pelyňku?) a míň La Grenouille takové, jakou jsem jí objevil.
Je to jiná šarže s jinou recepturou, nebo jinej zdroj bylinek, nebo se mi to jen zdá?
- Martin
- ° Capo di tutti capi °
- Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
- Kontaktovat uživatele:
La G. má teprve druhou šarži, která byla vyrobena v únoru 2011. Receptura na gram stejná, byliny ze stejného zdroje.
U čerstvého absintu dominují dvě specifické byliny, které najdete právě jen u této značky. Dlouhým zráním se ale dostávají do pozadí a ukazuje se víc pelyněk.
Teprve třetí La Grenouille se bude pálit v únoru 2013.
U čerstvého absintu dominují dvě specifické byliny, které najdete právě jen u této značky. Dlouhým zráním se ale dostávají do pozadí a ukazuje se víc pelyněk.
Teprve třetí La Grenouille se bude pálit v únoru 2013.
- Martin
- ° Capo di tutti capi °
- Kontaktovat uživatele:
Jen pro přehled. Na Lepší náladě se od minulého prodává třetí šarže La Grenouille absintu vypálená teď v únoru. Na láhvi je použit i nový skleněný uzávěr v černé barvě a i když je na první pohled skrytý pod záklopkou, tak je super.
- David.p
- Zelený pionýr
- Oblíbený absinthe: St. Antoine
- Kontaktovat uživatele:
Ten uzávěr mě úplně zmátl. Jsem myslel, že to je nějaký umělohmotný korek. Ještě, že mě napadlo odstranit celou záklopku. Láhev s tím uzávěrem vypadá hodně elegantně.
Jinak jsem zjistil, že mi to více chutná než St. Antoine. Jen škoda, že asi neochutnám L'Ancienne, který je již vyprodaný.
Jinak jsem zjistil, že mi to více chutná než St. Antoine. Jen škoda, že asi neochutnám L'Ancienne, který je již vyprodaný.
- Martin
- ° Capo di tutti capi °
- Kontaktovat uživatele:
A to buď rád, že máš i ten La Grenouille. Zásoby jsou na cca 14 dní a pak se bude čekat na nové pálení. A to bude až někdy v květnu! Letos je toho tolik, že až do konce roku budeme pálit hruškovici. Pak přijde na řadu slivovice a té bude na minimálně na 4 měsíce! Já se ke kotli dostanu až v květnu a nebo (pokud koupíme nový kotel jen na absinty) o něco dřív.
- David.p
- Zelený pionýr
- Oblíbený absinthe: St. Antoine
- Kontaktovat uživatele:
Však proto jsem si objednal 2 ks.
Jeden vypiju hned a druhý si nechám na později a když nebude "žába" tak to "sv. Antoníček" jistí. Pokud teda bude. Hruškovici již mám, tak snad si objednám (někdy později) tu z dubového sudu. Nový kotel by byl 100% k užitku, ale kolik to vlastně stojí? Protože kupovat kotel, když se má zaplatit ta kauce se mi zdá nereálné, alespoň z mého pohledu.
- Martin
- ° Capo di tutti capi °
- Kontaktovat uživatele:
Přišlo to mnohem rychleji než jsem očekával, La Grenouille 2013 je komplet vyprodaný. To je ta dobrá zpráva.
Ta horší je, že nový ročník budu moci destilovat nejdřív v dubnu.
V dubnu se toho celkově odehraje víc. V podstatě tři měsíce nonstop budu pálit jen absinty (St. Antoine se vyprodá buď v březnu a nebo v únoru, podle toho kdy přijedou rusové). Chystáme se i na jednu specialitu, jednorázovou šarži asi 100 litrů totálního undergroundu. A pokud vše dobře půjde, tak vypálím i cca 80 litrů L'Ancienne.
Ale nechci zatím spoilerovat. Mám totiž smrtelnou nemoc v podobě chlapské rýmečky a chřipečky, nevím jestli dožiju rána. Všichni víme, co tyhle nemoci s námi dokáží.
Ta horší je, že nový ročník budu moci destilovat nejdřív v dubnu.
V dubnu se toho celkově odehraje víc. V podstatě tři měsíce nonstop budu pálit jen absinty (St. Antoine se vyprodá buď v březnu a nebo v únoru, podle toho kdy přijedou rusové). Chystáme se i na jednu specialitu, jednorázovou šarži asi 100 litrů totálního undergroundu. A pokud vše dobře půjde, tak vypálím i cca 80 litrů L'Ancienne.
Ale nechci zatím spoilerovat. Mám totiž smrtelnou nemoc v podobě chlapské rýmečky a chřipečky, nevím jestli dožiju rána. Všichni víme, co tyhle nemoci s námi dokáží.
- Hektor
- Věrný stoupenec zelené víly
- Oblíbený absinthe: St. Antoine V, L'Ancienne
- Kontaktovat uživatele:
Opovaž se tu smrtelnou nemoc nepřežít, když jsi teď nastínil co se chystáš pálit 
"Jediným způsobem, jak zjistit meze možného, je odvážit se alespoň malý kousek za hranice nemožného".
Arthur Charles Clarke
Arthur Charles Clarke