Rum

Zde se řeší zásadní témata jako je kulturní dopad absintu na hudbu a film či nesmrtelnost chrousta.
Odpovědět
Dworzaaa
*** Absinthe guru ***
Oblíbený absinthe: Sevil
Kontaktovat uživatele:

Re: Rum

Příspěvek od Dworzaaa »

Na co clovek pri prolejzani webu nenarazi...

Obrázek
Omnia mea mecum porto.
stego
* Zkušený piják *
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od stego »

Bral by som také domov
Deda
Aktivní pijan
Oblíbený absinthe: St. Antoine
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Deda »

:shock: ty rumíky bych bral a ten stojan bych daroval :lol:
Froggg
* Zkušený piják *
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Froggg »

Dneska mi přišel balíček se zásobou pití na Vánoce. A jelikož jsem přišel zrovna vymrzlý z venku, otevřel jsem hned rum El Dorado 12yo a musím říct, že za letošní rok je to nejlepší rum co jsem pil a také jediný z nich, který si budu objednávat pravidelněji. Letošní rok byl poměrně divoký na rumy, kupoval jsem spíše neznámé a nerecenzované lahve, ale El Dorado mi udělalo radost a na baru bude mít své čestné místo. Je příjemně jemný, až jsem skoro nechtěl věřit, že to má 40%, až po delší době přichází příjemné teplíčko, chuť zatím nejsem schopen popsat přesně, ale každopádně je to přesně to ono :)
Martin
° Capo di tutti capi °
Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin »

Facebook mě poslední dobou fakt baví. Dnes mi naservíroval toto:

Obrázek
wilkinsl
* Zkušený piják *
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wilkinsl »

Martin píše:Facebook mě poslední dobou fakt baví. Dnes mi naservíroval toto:

Obrázek
Zřejmě jediný pravý "rum", který nese jméno TUZEMÁK.
Despite all my rage I am still just a rat in a cage.
kamamura
Věrný stoupenec zelené víly
Oblíbený absinthe: Jade Verte Suisse
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kamamura »

Zdravím - varování pro všechny, kterým zachutnal rum.

Po několikaletém propíjení se světovými značkami jsem zjistil, že někteří výrobci (potvory) si dost pomáhají tím, že rum doslazují. Níže uvádím odkazy - třeba takový Ron Zacapa, velmi populární, obsahuje 20 gramů přidaného cukru na litr, a Demerara rumy značky Eldorado dokonce až 41g/l, což už je docela dost. Níže uvádím relevantní odkazy, některé vlády, tuším švédská a finská ukládají povinnost uvádět obsah cukru, a bylo to laboratorně zkoumáno. Jde o to, že přidaný cukr má schopnost zakrýt chuťové defekty mladšího alkoholu (zakulatit), a když se to celé ještě patřičně obarví karamelem a zabalí do luxusně vyhlížející láhve, vznikne dojem daleko staršího a "exkluzivnějšího" rumu.

http://www.alcademics.com/2014/01/how-m ... r-rum.html" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.refinedvices.com/forums/view ... 2515#p2515" onclick="window.open(this.href);return false;

Zde je popsán pokus, při kterém byly dva rumy (Havana Blanco a RE Seale's) postupně doslazovány a byl hodnocen měnící se chuťový profil:

http://rumproject.com/rumforum//viewtop ... =3825#3825" onclick="window.open(this.href);return false;

Čím více cukru, tím nápadnější podobnost s oblíbenými rumy typu Diplomatico Reserva Exclusiva.

Na závěr značky, které mi připadají autentické, a nemám informace o tom, že by byly doslazovány (karamel bude asi všude kromě AOC agricoles, s tím se nedá nic dělat):

Pusser's Navy Rum Blue Label (55% má být rebrandován na Gunpowder proof black label)
Appleton Estate 12y
Four Square Spiced Rum
Sea Wynde
Agricole rumy chráněné AOC (St James, Clement)
Mount Gay XO
Martin
° Capo di tutti capi °
Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin »

Hodně z komerčních a nejběžněji dostupných rumů je doslazovaných, to jde poznat festovně. U Zacapy je to ale známé už hodně dlouho. Je to naprd, no :(
Přílohy
cukr_v_rumu.jpg
Froggg
* Zkušený piják *
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Froggg »

U Eldorada jsem se to před časem dočetl na netu, když jsem začal pátrat po recenzích, protože mi velmi zachutnal. Zjištění mě příliš nepotěšilo, nicméně Eldorado kupuji dále, protože mi chutná fest.
Blackhawk
* Zkušený piják *
Oblíbený absinthe: Jade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Blackhawk »

A jak je na tom muj oblibeny Voodoo? Prekvapil me ale Morgan, to jsem fakt necekal.
Odpovědět