Takže tu je foto z dnešní degustace. Nutno poznamenat, že mé zásoby se rychle tenčí. Začíná mi tahle sranda chutnat víc a víc!Habu píše:Kapky absintu na vnitřní straně sklenky jsou zakalené!Sklenku jsem před degustací neproplachoval, byla suchá, bez kapky vody. Byl jsem z toho tak vykolejený, že jsem tento fenomén zapomněl nafotit. Příště!
Vintage absinthe essence
- Habu
- fuckin' amateur
- Oblíbený absinthe: Sauvage
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vintage absinthe essence
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Moderní absinthe chutná moderně.
- drahousek
- * Zkušený piják *
- Oblíbený absinthe: Jade, Žabák, La Semila
- Kontaktovat uživatele:
Nenašlo by se tu ještě drtečku této jistě lahodnosti?
..i třeba jen 2-3 decánky? Pokud je ještě lahev, vezmu tuto...ale z příspěvků výše rozebrané zdá se to... 
Krev je učinný energetický zdroj (Frank Herbert)
----------------- www.darujkrev.cz --------------------
----------------- www.darujkrev.cz --------------------
- Wagi
- *** Absinthe guru ***
- Oblíbený absinthe: Duplais, Jade PF 1901
- Kontaktovat uživatele:
- Martin
- ° Capo di tutti capi °
- Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
- Kontaktovat uživatele:
Tento týden jsem poslal všechny dosavadní zaplacené rezervace. Zbývá 5 demižonů, na které buď nepřišla platba a nebo to padlo. Dávám je kdo oběhu na klasickém principu kdo platí, ten pije. Hlavně mě prosím neuhánějte a nechtějte to do druhého dne. Ještě nikdy jsem neměl blíže ke zhroucení jako teď. Jako fakt. Mám to pracovně zasekané jako nikdy předtím. Extrém, který přestávám zvládat.
- Habu
- fuckin' amateur
- Oblíbený absinthe: Sauvage
- Kontaktovat uživatele:
To jsem rád, že nejsem sám.Martin píše:Extrém, který přestávám zvládat.
- Moderní absinthe chutná moderně.
- B.r.T
- Zelený pionýr
- Oblíbený absinthe: Jade
- Kontaktovat uživatele:
Nechci se moc rozplývat, nikdy jsem pravý pre-ban nepil, ale už z mé značně limitované zkušenosti musím říct - wow.
Takový nástup louche jsem ještě neviděl, já se snažil kapat z bažanta (nevím, jak se tomu vynálezu s úzkou výlevkou zboku hrdla říká. Chtěl jsem samozřejmě fontánku, ale nechtěl jsem Naproti během organizace velké párty vysírat), což byla chyba. Týpek vedle mě vodu zkušeně nalil, což v substanci vytvořilo masivní mléčnou vlnu, která se prohnala skleničkou a celý objem tekutiny během vteřiny zbarvila do definice bílé. A to aroma a chuť pelyňku pořád nechápu. Kluci Naproti měli ještě několik vzorků pelyňku ve formě čerstvých či sušených listů. Naředěná esence chutnala skoro stejně, jak ty listy voněly.
Bylo mi nemalým potěšením a velkou ctí ochutnat. Díky, lidi.
Bezmála 130 let stará záležitost, extrémně koncentrovaná absintová esence, k tomu prvotřídní vínovice a zážitek, na který už nejspíš nezapomenu
Btw.i když chuť byla plná, barva demižónku Naproti nebyla tak zelená, jak jsem čekal. V souvislosti s tím mě napadlo, jak by absint chutnal při různých poměrech vínovice a esence. Zkušenost?
Takový nástup louche jsem ještě neviděl, já se snažil kapat z bažanta (nevím, jak se tomu vynálezu s úzkou výlevkou zboku hrdla říká. Chtěl jsem samozřejmě fontánku, ale nechtěl jsem Naproti během organizace velké párty vysírat), což byla chyba. Týpek vedle mě vodu zkušeně nalil, což v substanci vytvořilo masivní mléčnou vlnu, která se prohnala skleničkou a celý objem tekutiny během vteřiny zbarvila do definice bílé. A to aroma a chuť pelyňku pořád nechápu. Kluci Naproti měli ještě několik vzorků pelyňku ve formě čerstvých či sušených listů. Naředěná esence chutnala skoro stejně, jak ty listy voněly.
Bylo mi nemalým potěšením a velkou ctí ochutnat. Díky, lidi.
Bezmála 130 let stará záležitost, extrémně koncentrovaná absintová esence, k tomu prvotřídní vínovice a zážitek, na který už nejspíš nezapomenu
Btw.i když chuť byla plná, barva demižónku Naproti nebyla tak zelená, jak jsem čekal. V souvislosti s tím mě napadlo, jak by absint chutnal při různých poměrech vínovice a esence. Zkušenost?
- Chvíli diriguj svou symfonii, balet zelené víly, než promění se v mlhu, pak nebudeš si přát nic, než spatřit ji znovu -
- Naprotibar
- Aktivní pijan
- Oblíbený absinthe: Zusy;)
- Kontaktovat uživatele:
Jejda Břeťo, měl si říct! Já bych ti naservíroval i fontánku - ve skutečnosti to bylo spíš o mně, mám raději jiné možnosti než fontánu...třeba doma používám jen hezkou starou konvičku:D Příště musíš být více průbojný, když s náma popíjíš:-D
Je neduživý, půda ho neuživí:-D
Je neduživý, půda ho neuživí:-D
Viťa
- Martin
- ° Capo di tutti capi °
- Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
- Kontaktovat uživatele:
Barva je lehce žlutá s drobnými odlesky zelené. V originálním návodu od Bushe, kterak esenci používati, bylo i barvítko. Původní recept spočíval v naředění esence s alkoholem, přidáním glycerolu pro sladkost a obarvením kvůli jasné barvě. Ale takové hovada nejsme, abychom to doslazovali a barvili. Poměr esence a vínovice je 2,8x vyšší, než doporučoval výrobce. V 1l mojí míchačky je esence, ze které by se v té době udělalo 2,8 litru. Tak mi to prostě nejvíc chutnalo. Mohl jsem udělat skoro trojnásobné množství absintu z draze nakoupené esence, ale tak špatně na tom opravdu nejsem.B.r.T píše:Btw.i když chuť byla plná, barva demižónku Naproti nebyla tak zelená, jak jsem čekal. V souvislosti s tím mě napadlo, jak by absint chutnal při různých poměrech vínovice a esence. Zkušenost?
- B.r.T
- Zelený pionýr
- Oblíbený absinthe: Jade
- Kontaktovat uživatele:
Když jsem ten příspěvek odesílal, nedošlo mi, že jediný s takovou zkušeností jsi mezi všemi tázanými vlastně jen Ty, promiň, měl jsem to přepsat a otázku směřovat rovnou na Tvou osobu 
V souvislosti s poměrem jsem přemýšlel spíš, jestli se při různých poměrech esence-vínovice mění jen intenzita chuti nebo i její charakter. Třeba tak, jak se mění v případě absint-voda
Jinak veškeré poskytnuté informace těžce hltám, díky za Tvou reakci
A iniciativu zpřístupnit (chemií nezkaženou) esenci i chudým studentům

V souvislosti s poměrem jsem přemýšlel spíš, jestli se při různých poměrech esence-vínovice mění jen intenzita chuti nebo i její charakter. Třeba tak, jak se mění v případě absint-voda
Jinak veškeré poskytnuté informace těžce hltám, díky za Tvou reakci
A iniciativu zpřístupnit (chemií nezkaženou) esenci i chudým studentům
Hehe, úplně v pohodě, dali jste mi možnost volby a já zcela svobodně volil bažantaNaprotibar píše:Jejda Břeťo, měl si říct! Já bych ti naservíroval i fontánku - ve skutečnosti to bylo spíš o mně, mám raději jiné možnosti než fontánu...třeba doma používám jen hezkou starou konvičku:D Příště musíš být více průbojný, když s náma popíjíš:-D
- Chvíli diriguj svou symfonii, balet zelené víly, než promění se v mlhu, pak nebudeš si přát nic, než spatřit ji znovu -
- Rafael
- * Zkušený piják *
- Oblíbený absinthe: St. Antoine
- Kontaktovat uživatele:
Je to mimo téma Pravého absinthe za což se omlouvám, ale jak už to tu bylo zmíněno, zeptat se musím:
Martine, a máš s glycerinem coby "zahušťovadlem" tedy látkou zvyšující viskozitu a chuťové vjemy, ne sladidlem, nějaké špatné zkušenosti nebo ho odmítáš jen ze "zásady"?
*
Já ho odmítám ze zásady a vždy jsem si vystačil s klasickým likérnickým sirupem.
I když jeho vlastnosti vypadají zajímavě...
Dynamická viskozita při 20°C, 10 -3 [Pa.s]
--------------------------------------------------------------------
Ethanol 1,20
Voda 1
Sacharóza, roztok 20% - 1,96
Sacharóza, roztok 60% 56,5
Glycerin 1480
Martine, a máš s glycerinem coby "zahušťovadlem" tedy látkou zvyšující viskozitu a chuťové vjemy, ne sladidlem, nějaké špatné zkušenosti nebo ho odmítáš jen ze "zásady"?
*
Já ho odmítám ze zásady a vždy jsem si vystačil s klasickým likérnickým sirupem.
I když jeho vlastnosti vypadají zajímavě...
Dynamická viskozita při 20°C, 10 -3 [Pa.s]
--------------------------------------------------------------------
Ethanol 1,20
Voda 1
Sacharóza, roztok 20% - 1,96
Sacharóza, roztok 60% 56,5
Glycerin 1480
A. Lincoln: Kdybych měl 8 hodin na pokácení stromu, 6 bych strávil broušením
sekyry.
sekyry.