maly_princ

Nově příchozí členové, představte se nám, abychom vás mohli zařadit do skupiny Absintisté s přístupem do sekcí Události a Sklep!
Odpovědět
malý_princ
Zelený pionýr
Oblíbený absinthe: zatím Amave blanche
Kontaktovat uživatele:

maly_princ

Příspěvek od malý_princ »

Ahoj,
jsem studentem vysoké školy, většinu svého času věnuji bohužel chemii a studiu léčiv. Na druhou stranu ve svém volném čase se mimo jiné rád zabývám studiem destilátů a likérů. Už od brzkých začátků tohoto hobby mě zaujal absinth. Bohužel při studiu tohoto nápoje, jsem zjistil že kolem něho koluje spousta nejasností a nepřesností a proto bych rád vstoupil na toto fórum. Kde doufám budu moci snadno čerpat informace a inspiraci, jak by měl teda ten pravý absinth vypadat, chutnat, jaké jsou rozdíly mezi blanche a verte (jak poznat recepturu, chuť, procento naředění atd...), případně bych se rád i zorientoval mezi jednotlivými recepturními styly (Montpellier, Pontarlier atd.). No a kde jinde tyto informace hledat než mezi absinthovými znalci a milovníky.
Vzhledem k tomu, že jsem student tak ani moc peněžními prostředky neoplývám a proto i těžko můžu říct, který absinth je můj oblíbený samozřejmě jsem ochutnal žufánkovu produkci a řekněme "absinthové likéry" od Bairnsfather, ale myslím si, že to je velice málo abych soudil. Z toho důvodu mám strach, že nebudu tak často přispívat do fóra a proto bych poprosil mějte se mnou strpení a nevyhazujte mě ze skupiny hned.
Na závěr bych rád řekl, že nejsem žádný pozér piji vše co teče a nemusí to být ani raw, bio, eko, vegan, fit atd..

S přáním příjemného večera
AP
Habu
fuckin' amateur
Oblíbený absinthe: Sauvage
Kontaktovat uživatele:

Re: maly_princ

Příspěvek od Habu »

Ahoj & vítej! :)

Chemiků není nikdy dost. ;) Pár jich tu už je, takže spřízněné duše tu určitě najdeš.
- Moderní absinthe chutná moderně.
Rafael
* Zkušený piják *
Oblíbený absinthe: St. Antoine
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rafael »

Proč bohužel?
Chemiky, lékárníky, alchymisty, likérníky mám moc rád.
Vítej & Nazdraví
A. Lincoln: Kdybych měl 8 hodin na pokácení stromu, 6 bych strávil broušením
sekyry.
HNS
* Zkušený piják *
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HNS »

Ahoj :hi

Hezký nick :)
Vlci maj každou chvíli pocit, že jim odzvonilo, že už nemaj proč nabírat dech…ale pak se srnky znovu rozeběhnou.
Froggg
* Zkušený piják *
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Froggg »

Vítej. ;)
Korpiklani
Pokročilý absintista
Oblíbený absinthe: l'ancienne, justifiée ancienne
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Korpiklani »

Toz vitaj a uzivej [emoji6]

Gesendet von meinem SM-N960F mit Tapatalk
malý_princ
Zelený pionýr
Oblíbený absinthe: zatím Amave blanche
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od malý_princ »

Rád bych všem poděkoval, za vřelé přivítání.

Pro Rafaela, jako odpověď na otázku "proč bohužel". Tak snad jen proto, že v životě každého studenta přichází zhruba dvakrát do roku takové období, kdy rád přehodnocuje životní rozhodnutí, neboť povinnosti, které odkládal celý semestr musí být najednou splněny. Takže to byl takový sezónní povzdech.
kamamura
Věrný stoupenec zelené víly
Oblíbený absinthe: Jade Verte Suisse
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kamamura »

Nazdar!

Kolem absintu už bohužel mnoho záhad není. Je to chlast, chutná to jako chlast, člověk se po tom opije jako po chlastu, a ráno má pak taky kocovinu jako po chlastu. Jediná zvláštnost je, že je to zelené, ale to jenom proto, že se to na zaleno barví, jinak je to průhledné, jako vodka, a každý jiný destilovaný chlast.

Čímž nechci snižovat význam a hodnotu kvalitního chlastu.
Absinther
* Zkušený piják *
Oblíbený absinthe: st.Antoine V, La Grenouille
Bydliště: kde můžu malovat tam bydlím... Na meziměstskou zášť a "hrdost" seru..
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Absinther »

kamamura píše:Nazdar!

Kolem absintu už bohužel mnoho záhad není. Je to chlast, chutná to jako chlast, člověk se po tom opije jako po chlastu, a ráno má pak taky kocovinu jako po chlastu. Jediná zvláštnost je, že je to zelené, ale to jenom proto, že se to na zaleno barví, jinak je to průhledné, jako vodka, a každý jiný destilovaný chlast.

PCHE ..Není chlast jako chlast! Dyť i ty rána jsou o poznání snesitelnější. :drunk
Studujeme-li nadšeně sami sebe, časem zjistíme, že stojíme příliš blízko u zkoumaného objektu...a právě zde přichází náš zelený přítel, který nám dodává odvahu kus poodstoupit a poprvé zeširoka pohlédnout na celek=Není vše hned jasnější?
mosQuito
Zelený pionýr
Oblíbený absinthe: Mead Base Absinthe Žufánek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mosQuito »

Absinther píše:
kamamura píše:Nazdar!

PCHE ..Není chlast jako chlast! Dyť i ty rána jsou o poznání snesitelnější. :drunk
nezbývá než souhlasit ... :mrgreen:
Odpovědět