Mead Base Absinthe
- Rafael
- * Zkušený piják *
- Oblíbený absinthe: St. Antoine
- Kontaktovat uživatele:
Re: Mead Base Absinthe
Sice úplně OT, ale včelky si snad takovou pozornost i tady zaslouží.
*
U mě samota u lesa a kolem pole. V té době všechny v okolí zatrávněné a mulčované nebo tráva balíkovaná. Vykvést mimo pampelišek nemělo šanci skoro nic....
A důvod k nějakým postřikům žádný proto nebyl. Vliv teplé zimy vzhledem k tomu, že polovina včelstev padla už na podzim mi taky relevantní nepřijde.
Tak mě napadá, mimo nějaké degenerace, taková "konspirační teorie".
Elektromagnetický smog který včelky zblbne a k tomu varoáza a úbytek přirozené včelí pastvy...
*
U mě samota u lesa a kolem pole. V té době všechny v okolí zatrávněné a mulčované nebo tráva balíkovaná. Vykvést mimo pampelišek nemělo šanci skoro nic....
A důvod k nějakým postřikům žádný proto nebyl. Vliv teplé zimy vzhledem k tomu, že polovina včelstev padla už na podzim mi taky relevantní nepřijde.
Elektromagnetický smog který včelky zblbne a k tomu varoáza a úbytek přirozené včelí pastvy...
A. Lincoln: Kdybych měl 8 hodin na pokácení stromu, 6 bych strávil broušením
sekyry.
sekyry.
- Habu
- fuckin' amateur
- Oblíbený absinthe: Sauvage
- Kontaktovat uživatele:
Včely v tématu Mead Base nejsou OT ani omylem, ba naopak.
Doufejme, že se ty medonosky nějak zotaví, protože jinak to bude fakt průser, bo tohle ani zdaleka není jen o medu.
Doufejme, že se ty medonosky nějak zotaví, protože jinak to bude fakt průser, bo tohle ani zdaleka není jen o medu.
- Moderní absinthe chutná moderně.
- Kuzmic
- Pokročilý absintista
- Oblíbený absinthe: Sans Frontières,Duplais Verte,
- Kontaktovat uživatele:
S trochou nadsázky jsem dnes zjistil kam se aspoň jedna "včela" poděla
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Kvalitní ticho nenahradí ani tisíce prázdných slov
- Korpiklani
- Pokročilý absintista
- Oblíbený absinthe: l'ancienne, justifiée ancienne
- Kontaktovat uživatele:
U nas jsem pozoroval, ze se spousta hmyzu presunula do vyssi nadmorske vysky. Tady u nas v okoli vymeteno a jen vybehnes do kopvu na 1500mnm tak cilo a zivo.Rafael píše:Sice úplně OT, ale včelky si snad takovou pozornost i tady zaslouží.
*
Nastesti tu mame hodne pastvin a celkem se tu zacina darit lokalnimu bio zemedelstvi.
Ale vcelari maji taky velke problemy.
Ritime se primou carou do pr,,,,
Gesendet von meinem SM-N960F mit Tapatalk
- Wagi
- *** Absinthe guru ***
- Oblíbený absinthe: Duplais, Jade PF 1901
- Kontaktovat uživatele:
Jinak s napětím sleduju Habu a jeho aukci na Alkoholu,,,,, ja ti nějak nevím, ale myslím si že buď je část Hypu pryč - páč spekulanti, již nebohatnou na Martinovejch lahvích, jak byli rychle zvyklí... Nebo varianta 2, že jdou prostě jenom po pár nejvíc provařenejch lahvích a některý věci, jako jednotlivé šarže. Antoníčka, Meadbase nebo třeba Žába je nechávají úplně chladnými....... Každopádně GL 
- Rafael
- * Zkušený piják *
- Oblíbený absinthe: St. Antoine
- Kontaktovat uživatele:
'Velmi OT, ale nedá mi to tady nenapsat. "Profi" spekulanti se teď začínají houfně věnovat jiným komoditám. Z nějakého alkoholu přešli na roušky, masky apod. To je přece jen výnosnější, žádanější a dá se na tom víc a rychleji vydělat....
*
No, ale v každém případě si myslím, že jsou to hyeny, keťasové a takoví se po válce stříleli nebo v lepším případě uvězňovali.
(Jen taková asociace, v žádném případě nechci velebit ty raně poválečné komunistické praktiky).
*
No, ale v každém případě si myslím, že jsou to hyeny, keťasové a takoví se po válce stříleli nebo v lepším případě uvězňovali.
(Jen taková asociace, v žádném případě nechci velebit ty raně poválečné komunistické praktiky).
A. Lincoln: Kdybych měl 8 hodin na pokácení stromu, 6 bych strávil broušením
sekyry.
sekyry.
- Tornado
- * Zkušený piják *
- Kontaktovat uživatele:
Co jsem psal vloni?Wagi píše:Jinak s napětím sleduju Habu a jeho aukci na Alkoholu,,,,, ja ti nějak nevím, ale myslím si že buď je část Hypu pryč - páč spekulanti, již nebohatnou na Martinovejch lahvích, jak byli rychle zvyklí... Nebo varianta 2, že jdou prostě jenom po pár nejvíc provařenejch lahvích a některý věci, jako jednotlivé šarže. Antoníčka, Meadbase nebo třeba Žába je nechávají úplně chladnými....... Každopádně GL
Tornado píše: celý bazoš zcela dle mých předpokladů pouze nafouknutá bublina, kdy se pár zoufalců snaží vytvořit dojem o bambilionových cenách...
- Habu
- fuckin' amateur
- Oblíbený absinthe: Sauvage
- Kontaktovat uživatele:
Nejenže šlo o krátkodobý hype, ale právě takový Mead Base byl toho šílení zcela ušetřen, takže bych se vůbec nedivil, kdyby na ty 3 láhve nikdo ani nesáhl. Ale což, zlobit se nebudu.Wagi píše:Jinak s napětím sleduju Habu a jeho aukci na Alkoholu,,,,, ja ti nějak nevím, ale myslím si že buď je část Hypu pryč - páč spekulanti, již nebohatnou na Martinovejch lahvích, jak byli rychle zvyklí... Nebo varianta 2, že jdou prostě jenom po pár nejvíc provařenejch lahvích a některý věci, jako jednotlivé šarže. Antoníčka, Meadbase nebo třeba Žába je nechávají úplně chladnými....... Každopádně GL
Na druhou stranu takové stálice jako např. L'Ancienne si svou vysokou cenu podrží.
Minulý týden byla v aukci jedna láhev NGP. Za 30k. Ani jeden příhoz.
- Moderní absinthe chutná moderně.
- Tornado
- * Zkušený piják *
- Kontaktovat uživatele:
Tak pro nás mafiány je konec toho hype jen dobře ,ne
Tedy až na L'Ancienne, ale tady máme aktuální J&A 
- Wagi
- *** Absinthe guru ***
- Oblíbený absinthe: Duplais, Jade PF 1901
- Kontaktovat uživatele:
Tak nějakou cenu to mít bude - minimálně tu co ti zaplatí někdo jinej..... Samo mezi námi jsou nadšenci co určitě dají dejme tomu nákupku +, ale ve chvíli kdy to chce člověk pít někde tu cenu má - otázka je jestli dojde k průsečíku s nabídkou....
Když jsem strašil s L'ancienne na bazoši tak se mi ozval 1x člověk, který ji za drobnou korekci v ceně koupil..... to bylo něco mezi sběratelem a spekulantem..... Mezi náma děvčaty, byť se považuji za člověka co má něco napito.... Nostalgicky a s výhledem konzumace, bych i v suprové finanční formě za tu láhev dal max. polovinu a i to už by bylo podlě me tak 110% finančního stropu.....
Zase podle mě ty opomíjené láhve mají největší možnost zhodnocení, samozřejmě za předpokladu že je trh objeví
Ty ostatní lahve jsou bud někde na vrcholu, nebo půjdou klidně tak o 1/3 dolů než se trh někde ustálý....... Ten čas kdy po tom půjdou lidi jako po víně bude - možná někdy časem od teď za xx let...... A 90% kupujích nevysvětlíš nákup Meadbase z roku 2011 - čas a třeba i kvalitnější ročník, než nákup Meadbase z roku 2020 když to bude dejme tomu 3000,-kč vs 800,-kč.... Což je zase možnost že vyplavou slušný láhve bez hype ceny pro nás...... Přeci jenom když Nedubied zapracuje na bazoši se válí cca 5 lahví od 2,2 do 3k a to je super kauf za předpokladu, že ty lahve chceš a přihlédnem k tomu, že jsou vyprodané....
Když jsem strašil s L'ancienne na bazoši tak se mi ozval 1x člověk, který ji za drobnou korekci v ceně koupil..... to bylo něco mezi sběratelem a spekulantem..... Mezi náma děvčaty, byť se považuji za člověka co má něco napito.... Nostalgicky a s výhledem konzumace, bych i v suprové finanční formě za tu láhev dal max. polovinu a i to už by bylo podlě me tak 110% finančního stropu.....
Zase podle mě ty opomíjené láhve mají největší možnost zhodnocení, samozřejmě za předpokladu že je trh objeví