Introduction

Nově příchozí členové, představte se nám, abychom vás mohli zařadit do skupiny Absintisté s přístupem do sekcí Události a Sklep!
Maršál Ney

Introduction

Příspěvek od Maršál Ney »

Ahoj všem vespolek,

jmenuju se Jirka, Kristova léta na hrbu, přesto duševně postpubertální, což není na škodu, pakliže si člověk nějaké zdravé uvažování chce uchovat, není-liž pravda?
Absint piju už nějakou dobu, dostal jsem se k němu víceméně náhodou před mnoha lety, kdy jsem šel na jeden noční tah s trudomyslným kamarádem, který stále hledal něco nového, proto jsme ochutnali Absint.
Bohužel se jednalo o absint český, který s absintem v pravém slovu smyslu nemá vůbec nic společného. Chemické zabarvení 70% lihu mě opravdu nenadchlo, a tak to na nějaký čas bylo vše, co jsem z absintu chtěl ochutnat. Po čase jsem však zabrousil do Francie, kde jsem měl to potěšení ochutnat opravdový absint a ten mě oslovil...velmi... :D
Ohledně českých absintů nemám valné mínění, ochutnal jsem snad vše, co se zde prodává, od Green Fairy,
(Delis), přes Fruko, Zelený strom, Kings Spirit, Trul, no vyjmenovávat vše nebudu, většina měla společné chemické barvení a nevalnou chuť, stejně tak absenci základního požadavku, tedy obsahu anýzu, díky kterému dochází k tradičnímu barvení (jako u Ouza, Pastisu, atd).
Mám osobně rád rituál, který jej provází (ovšem originální, tedy s vodou, nikoliv čechismus s ohněm), což mi drtivá většina ostatních absintů nemůže dopřát. Rád si nechám občas poslat něco speciálního, jako v případě španělských, či švýcarských absintů, ikdyž mi speciálně černý španělský absint naháněl hrůzu...)) někdy však výrobce neví, co si za láhev říct a občas je cena naprosto někde jinde, než je skutečná kvalita...jakýchkoliv východních absintů jsem se vyvaroval, myslím, že existuje riziko čehosi nadbytečného, co by mi mohlo absint znechutit, tedy se držím vyzkoušeného a ostatní z povzdálí pozoruju. Nebudu více nudit představováním, snad bude prostor více diskutovat....Tedy nazdraví VÁM VŠEM )
Habu
fuckin' amateur
Oblíbený absinthe: Sauvage
Kontaktovat uživatele:

Re: Introduction

Příspěvek od Habu »

Na zdraví i tobě! Jsi na správném místě. ;)
- Moderní absinthe chutná moderně.
Martin
° Capo di tutti capi °
Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin »

Ahoj Maršále, vítej mezi mafiány!

Vidím ve tvém profilu že máš oblíbený absinthe Oliva. Můžu se zeptat kde ses k němu v ČR dostal? Byla to už nová láhev nebo ta původní hnědá?
Nihilium

Příspěvek od Nihilium »

Černej Absinthe???? Chci jména, chci data, chci místa!!! Jak se to menuje a kde se to kupuje? Macerát či destilát? Povídej a hlavně nepřeháněj! :twisted:
Jo a vítej!
Martin
° Capo di tutti capi °
Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin »

Tím černým absintem je myšlena pravděpodobně Gothica a věř mi, nechceš to pít. Třepu se jen když si na to vzpomenu.
Maršál Ney

Ahoj, to je fofr...)))))) vypadá to, že je to konečně fórum, kde se něco děje....a ještě o takové parádě....))))
Ohledně Olivy - chutnal jsem to, co bylo na obrázku, tedy láhev černá (jak jsem se dozvěděl, je to kvůli přírodnímu barvení a nutnosti ochránit před slunečními paprsky), ale vím už také, že je nová verze, docela jiná, nicméně složení je identické, je to jenom o jiné lahvi.....každopádně mi chutná, je to něco jiného, než ta chemická svinstva....cukr to krásně zaokrouhlí.....ochutnával jsem to na jedné vernisáži v Praze, byl tam týpek od BE....měli tam i stánek s vínem, ale všichni, včetně mě, tam byli pověšení na prťavý barový stolek, kde naléval Olivu...tak jsem ho hned o 2 lahve stáhnul...ikdyž chtěl 500/láhev, stálo to za to...jen mě štvalo, jak to tam každý chtěl kopat samotné a to i přes varování toho kluka, že se to musí ředit....měli jste vidět ty obličeje, když to pokli...spousta lidí litovala, že neposlechla....))) holt 68% není žádný čaj...))))))) :lol: :lol:
Ohledně toho černého absintu - nevím, jak se to jmenovalo, ale pravda je, že nadšený z toho jsem rozhodně nebyl, takže je klidně možné, že to bylo to, co píše Admin ;)
Habu
fuckin' amateur
Oblíbený absinthe: Sauvage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Habu »

500 za láhev? :shock: Kruci co to bylo za vernisáž? Očividně navštěvuji špatné akce. :twisted: Cena naprosto libová.
- Moderní absinthe chutná moderně.
tombik
Věrný stoupenec zelené víly
Oblíbený absinthe: St. Antoine
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tombik »

Vítej....co víc říct. Já chci taky ochutnat něco dalšího dobrého v této cenové kategorii.
Dwarf
* Zkušený piják *
Oblíbený absinthe: L'Ancienne, Mead Base
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dwarf »

ako marsal pisal :

Rád si nechám občas poslat něco speciálního, jako v případě španělských, či švýcarských absintů, ikdyž mi speciálně černý španělský absint naháněl hrůzu...)) někdy však výrobce neví, co si za láhev říct a občas je cena naprosto někde jinde, než je skutečná kvalita...

Ide asi o klasicky tunel absinth (Antonio nadal) od zelenej po ciernu, teda zlty, modry, cerveny, podla pridania daneho umeleho farbiva, chut ako namocene haslerky v liehu, bez urazky dost grcka

http://www.alandia.de/absinthe/product_ ... Black.html
"Umenie je život - život je umenie! ..Nech nás Zelená víla povznesie z hlbín každodennej ničotnosti"
Maršál Ney

S Dwarfem musím souhlasit, mě ty barvy spíše odpuzují, než přitahují....např. Trul dělá takovou ďábelsky červenou na jednu ze svých verzí Absinthium 1792, ovšem ani jedna z nich nestojí za moc...a když si vezmu, že cenově se pohybuje i velkoobchodně přes 300Kč za láhev, přijde mi to občas jako špatný žert. Když si představím, co že se za 300Kč dá sehnat za rum, nebo vodku (ne, že bych je preferoval, ale když člověk celý den kouří tabák, občas se pro spravení chuti jedna mentolka docela hodí....)))) .
Já sázím na klasickou barvu s klasickými vlastnostmi....proto si raději než špatný absint dám dobrý Pastis...)

Také je strašně zajímavé, jaké všechny druhy lahví se používají....přes lahví na víno (u některých švýcarských absintů), přes lahve typu The Green Fairy od Delisu (ta trojboká je zajímavá), přes různé píšťaly, placatky, budík) - nějak jsem to přehnal se závorkami, že?))
Odpovědět