Kdy naposledy jste pili zelenou vílu?

Vše, co by mohlo zajímat abstinenty či absintové labužníky
Odpovědět
dEffect
Pokročilý absintista
Oblíbený absinthe: Angelique verte suisse
Kontaktovat uživatele:

Re: Kdy naposledy jste pili zelenou vílu?

Příspěvek od dEffect »

Dwarf píše:Vcera vecer s dEffectom v Marrakechi po 2 sklenkach St.Antoine, zial vraj mali rozbitu fontanku :?
no to nebolo jedine minus naseho posedenia. Aj ked prijemna atmosfera len trosku hlucnejsia hudba. Najvacsie minus .. ucet .. 4 x stAntoine 32€ ... :shock:

**** In absinthe is beauty like the truth in wine ****
dEffect
Pokročilý absintista
Oblíbený absinthe: Angelique verte suisse
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dEffect »

A prave teraz Emanuelle 55 ...

**** In absinthe is beauty like the truth in wine ****
Wagi
*** Absinthe guru ***
Oblíbený absinthe: Duplais, Jade PF 1901
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wagi »

Tak sem uprostřed degustace Duplais Balance a musím říct že sem malinko zklamán, popravdě čekal sem od toho víc a chybý mi velmi příjemná hutnost jako u klasického Duplais, celkový dojem z balance je takový že svojí vyvážeností je až lehce mdlý a nevýrazný byť i tak by si zasloužil aspoň těch 55% cca, škoda Duplais mě osobně uchvacuje ,, jak to pracovně nazvat - svojí hutností odlišnou od jiných, balance mi spíše připomíná takovou méňě povedenou kopií Švýcar jako je clandestile a jiné......... (ps. ten konec neberte osobně mě osobně ty Švýcaři prostě tolik nejedou ale myslím si že je to vcelku objektivní příměr.....)
kamamura
Věrný stoupenec zelené víly
Oblíbený absinthe: Jade Verte Suisse
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kamamura »

Už týden nebo dva pomalu upíjím St. Antoine v.4, a rozhodl jsem si dát skleničku z tenčící se zásoby Jade Verte Suisse, a jsem z toho zmaten. Mám pocit, že chutnají úplně jinak (kromě základních chutí, samozřejmě), dynamika těch chutí je jiná. Nevím ale, jak to vůbec popsat, nechápu, jak někdo dokáže psát ty recenze...
Martin
° Capo di tutti capi °
Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin »

Dynamika chutí a jejich rozdílnost je právě kvůli bylinám. Většina absintů používá stejné receptury a stejné poměry bylin a přesto je výsledek zcela odlišný. Sám to budeš mít šanci poznat u páté šarže SA. Vyměnil jsem zdroj tří bylin a výsledek je zcela odlišný od čtverky, která jich obsahuje stejné množství, jen v odlišné kvalitě.

Vše se ale odráží v nákladech. Jade nestojí 75€ jen tak kvůli jménu. Už jsem to tu tuším psal, ale výměna těch mých tří bylin navýšila náklad o cca 15,- korun na flašce. Kdybych měl jako u Jade použít ještě vinný základ a pelyněk z Pontarlier, tak by láhev Antoine stála cca 900,-

Kapitolou samou pro sebe jsou byliny pěstované Kirkem Burkettem z absintheherbs.com. Jsou zatím nejlepší jaké jsem kdy poznal, ale tomu odpovídá cena. Půl kilo pelyňku za 50usd, 30 gramů Genepi za 35usd či 30 gramů yzopu za 10 dolarů by z výsledného absintu udělalo neprodejnou specialitu.
Jenda
Oblíbený absinthe: St.Antoine
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jenda »

JJ kvalitní bylinky jsou až nechutně drahý, když chce člověk nějakou kvalitu. Osobně mám bylinky pro můj budoucí absinth z http://cyherbia.com http://www.cyprusherbs.com a plus jednoho malého krámku přímo v nicosii (konkretně pelyňky) výhoda tam mít příbuzné 8-) jsem na to zvědav..
V nebi nejsou žádní zajímaví lidé!
Absinther
* Zkušený piják *
Oblíbený absinthe: st.Antoine V, La Grenouille
Bydliště: kde můžu malovat tam bydlím... Na meziměstskou zášť a "hrdost" seru..
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Absinther »

od pravého poledne doteď -a pokračuju dál- se st.Antoine....z toho kouká zajímavý den 8-)
Studujeme-li nadšeně sami sebe, časem zjistíme, že stojíme příliš blízko u zkoumaného objektu...a právě zde přichází náš zelený přítel, který nám dodává odvahu kus poodstoupit a poprvé zeširoka pohlédnout na celek=Není vše hned jasnější?
Dwarf
* Zkušený piják *
Oblíbený absinthe: L'Ancienne, Mead Base
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dwarf »

Prave pred chvilkou som dopil sklenku Aderlassu pri pocuvani soundtracku Total Eclipse :mrgreen:

Obrázek
"Umenie je život - život je umenie! ..Nech nás Zelená víla povznesie z hlbín každodennej ničotnosti"
Husqvik

Příspěvek od Husqvik »

Zrovna popíjím sklenku St. Antoine 4.

Jinak mi dneska přišla další zásilka od Martina. Vzal jsem i ostatní lahve a udělal společné foto :-).

Obrázek

A docela mě těší, že jsem si oblíbil absinthe.
Dan
Oblíbený absinthe: Mansinthe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dan »

No tak to je slušná sbírečka, jen co je pravda :) smekám a tiše závidím ;)
Odpovědět