no to nebolo jedine minus naseho posedenia. Aj ked prijemna atmosfera len trosku hlucnejsia hudba. Najvacsie minus .. ucet .. 4 x stAntoine 32€ ...Dwarf píše:Vcera vecer s dEffectom v Marrakechi po 2 sklenkach St.Antoine, zial vraj mali rozbitu fontanku
Kdy naposledy jste pili zelenou vílu?
- dEffect
- Pokročilý absintista
- Oblíbený absinthe: Angelique verte suisse
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kdy naposledy jste pili zelenou vílu?
**** In absinthe is beauty like the truth in wine ****
- dEffect
- Pokročilý absintista
- Oblíbený absinthe: Angelique verte suisse
- Kontaktovat uživatele:
A prave teraz Emanuelle 55 ...
**** In absinthe is beauty like the truth in wine ****
- Wagi
- *** Absinthe guru ***
- Oblíbený absinthe: Duplais, Jade PF 1901
- Kontaktovat uživatele:
Tak sem uprostřed degustace Duplais Balance a musím říct že sem malinko zklamán, popravdě čekal sem od toho víc a chybý mi velmi příjemná hutnost jako u klasického Duplais, celkový dojem z balance je takový že svojí vyvážeností je až lehce mdlý a nevýrazný byť i tak by si zasloužil aspoň těch 55% cca, škoda Duplais mě osobně uchvacuje ,, jak to pracovně nazvat - svojí hutností odlišnou od jiných, balance mi spíše připomíná takovou méňě povedenou kopií Švýcar jako je clandestile a jiné......... (ps. ten konec neberte osobně mě osobně ty Švýcaři prostě tolik nejedou ale myslím si že je to vcelku objektivní příměr.....)
- kamamura
- Věrný stoupenec zelené víly
- Oblíbený absinthe: Jade Verte Suisse
- Kontaktovat uživatele:
Už týden nebo dva pomalu upíjím St. Antoine v.4, a rozhodl jsem si dát skleničku z tenčící se zásoby Jade Verte Suisse, a jsem z toho zmaten. Mám pocit, že chutnají úplně jinak (kromě základních chutí, samozřejmě), dynamika těch chutí je jiná. Nevím ale, jak to vůbec popsat, nechápu, jak někdo dokáže psát ty recenze...
- Martin
- ° Capo di tutti capi °
- Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
- Kontaktovat uživatele:
Dynamika chutí a jejich rozdílnost je právě kvůli bylinám. Většina absintů používá stejné receptury a stejné poměry bylin a přesto je výsledek zcela odlišný. Sám to budeš mít šanci poznat u páté šarže SA. Vyměnil jsem zdroj tří bylin a výsledek je zcela odlišný od čtverky, která jich obsahuje stejné množství, jen v odlišné kvalitě.
Vše se ale odráží v nákladech. Jade nestojí 75€ jen tak kvůli jménu. Už jsem to tu tuším psal, ale výměna těch mých tří bylin navýšila náklad o cca 15,- korun na flašce. Kdybych měl jako u Jade použít ještě vinný základ a pelyněk z Pontarlier, tak by láhev Antoine stála cca 900,-
Kapitolou samou pro sebe jsou byliny pěstované Kirkem Burkettem z absintheherbs.com. Jsou zatím nejlepší jaké jsem kdy poznal, ale tomu odpovídá cena. Půl kilo pelyňku za 50usd, 30 gramů Genepi za 35usd či 30 gramů yzopu za 10 dolarů by z výsledného absintu udělalo neprodejnou specialitu.
Vše se ale odráží v nákladech. Jade nestojí 75€ jen tak kvůli jménu. Už jsem to tu tuším psal, ale výměna těch mých tří bylin navýšila náklad o cca 15,- korun na flašce. Kdybych měl jako u Jade použít ještě vinný základ a pelyněk z Pontarlier, tak by láhev Antoine stála cca 900,-
Kapitolou samou pro sebe jsou byliny pěstované Kirkem Burkettem z absintheherbs.com. Jsou zatím nejlepší jaké jsem kdy poznal, ale tomu odpovídá cena. Půl kilo pelyňku za 50usd, 30 gramů Genepi za 35usd či 30 gramů yzopu za 10 dolarů by z výsledného absintu udělalo neprodejnou specialitu.
- Jenda
- Oblíbený absinthe: St.Antoine
- Kontaktovat uživatele:
JJ kvalitní bylinky jsou až nechutně drahý, když chce člověk nějakou kvalitu. Osobně mám bylinky pro můj budoucí absinth z http://cyherbia.com http://www.cyprusherbs.com a plus jednoho malého krámku přímo v nicosii (konkretně pelyňky) výhoda tam mít příbuzné
jsem na to zvědav..
V nebi nejsou žádní zajímaví lidé!
- Absinther
- * Zkušený piják *
- Oblíbený absinthe: st.Antoine V, La Grenouille
- Bydliště: kde můžu malovat tam bydlím... Na meziměstskou zášť a "hrdost" seru..
- Kontaktovat uživatele:
od pravého poledne doteď -a pokračuju dál- se st.Antoine....z toho kouká zajímavý den 
Studujeme-li nadšeně sami sebe, časem zjistíme, že stojíme příliš blízko u zkoumaného objektu...a právě zde přichází náš zelený přítel, který nám dodává odvahu kus poodstoupit a poprvé zeširoka pohlédnout na celek=Není vše hned jasnější?
- Dwarf
- * Zkušený piják *
- Oblíbený absinthe: L'Ancienne, Mead Base
- Kontaktovat uživatele:
Prave pred chvilkou som dopil sklenku Aderlassu pri pocuvani soundtracku Total Eclipse 

"Umenie je život - život je umenie! ..Nech nás Zelená víla povznesie z hlbín každodennej ničotnosti"
- Dan
- Oblíbený absinthe: Mansinthe
- Kontaktovat uživatele:
No tak to je slušná sbírečka, jen co je pravda
smekám a tiše závidím