A co cukr???

Absintové nádobí (lžičky, fontány, sklenice) a příprava samotného absintu.
Odpovědět
Uživatelský avatar
Wagi
*** Absinthe guru ***
Příspěvky: 1318
Registrován: úte 14. dub 2009 17:43:39
Oblíbený absinthe: Duplais, Jade PF 1901
Kontaktovat uživatele:

Re: A co cukr???

Příspěvek od Wagi »

Většinou sladím podle nálady a podle chuti :) výmečně když je zas nálada jiná tak i podle absintu cukr nedávám....
Uživatelský avatar
Dan
Věrný stoupenec zelené víly
Příspěvky: 373
Registrován: čtv 30. dub 2009 23:10:16
Oblíbený absinthe: Mansinthe
Bydliště: Klatovy
Kontaktovat uživatele:

Re: A co cukr???

Příspěvek od Dan »

Já si taky s chutí přisladim, řekl bych že ty chuti se spíš doplňují než přebíjejí...
Uživatelský avatar
kamamura
Věrný stoupenec zelené víly
Příspěvky: 426
Registrován: sob 03. dub 2010 18:28:17
Oblíbený absinthe: Jade Verte Suisse
Kontaktovat uživatele:

Re: A co cukr???

Příspěvek od kamamura »

Obrázek

Mě se tedy velmi osvědčil kostkový cukr Diamant (logo na obrázku, fotku kostkové verze jsem nesehnal). Země původu Německo. Při použití s absinthe se nerozpadá, kostka normálně nasákne, relativně dlouho drží, a pak se pomalu zbortí do sebe. Na konci mi na lžičce vždy ještě trochu zbyde. Nevím, jaké parametry má "absinthový cukr", ale tenhle mi připadá úplně v pohodě, půl kila za 19 Kč.
Uživatelský avatar
kamamura
Věrný stoupenec zelené víly
Příspěvky: 426
Registrován: sob 03. dub 2010 18:28:17
Oblíbený absinthe: Jade Verte Suisse
Kontaktovat uživatele:

Re: A co cukr???

Příspěvek od kamamura »

BTW jaky je váš názor na hnědý třtinový cukr? Hodí se k absinthe, nebo jeho chuť spíše přebije?
Uživatelský avatar
kamamura
Věrný stoupenec zelené víly
Příspěvky: 426
Registrován: sob 03. dub 2010 18:28:17
Oblíbený absinthe: Jade Verte Suisse
Kontaktovat uživatele:

Re: A co cukr???

Příspěvek od kamamura »

Tak jsem zkusil sklenici Jade PF1901 s trochou hnědého cukru, a chuťově to není špatné, takové zakulacené, a ta nahnědlá barva louche má takový skoro pre-ban nádech :-)
Uživatelský avatar
Slovi
Vymývač
Příspěvky: 1237
Registrován: úte 14. dub 2009 16:32:07
Oblíbený absinthe: alcool de vin
Bydliště: czech republic
Kontaktovat uživatele:

Re: A co cukr???

Příspěvek od Slovi »

Chlapci, po včerejšku jsem zahořkl na cukr.

Dělal jsem ochutnávku ve složení (a pořadí) La Clandestine (wine), Mead Base, Jade Verte Suisse, Jade Edouard a pak jsme si dali šestku Antoníčka... v první řadě jsem až nečekaně pocítil "chuťový skok". Antoníček mi přišel najednou... jiný... ne tak dobrý, jako tomu bylo doposud. Nepřišel mi tak lahodný a cítil jsem jakousi "ostrost, hrubost"... při další sklence jsem se tedy rozhodl podruhé v životě (od svého úplně prvního zážitku s absinthem vůbec, tj. St. Antoine the first) cukrovat, abych chuť doupravil a zakulatil. Měl jsem takové malé kostičky, dal jsem si tam dvě (do velké pontarlier sklenky), obsahově to neodpovídalo ani jedné klasické velké kostce... a tím jsem překročil mou pomyslnou hranici, asi tak o jednu velkou klasickou kostku cukru... kdy před tím mi pouze sklenka nepřišla lahodná jako kdysi, po přidání cukru pro mě byla doslova nepitelná. (Dopíjel ji kamarád...) Myslím, že tímto skončily veškeré mé myšlenky, že bych jednou cukroval. (I když, co čekal člověk, který necukruje čaj, kafe, resp. téměř nic...)
"Warrior struggling / to remain relevant / warrior struggling / to remain consequential.
Cry aloud / bold and proud / of where I've been / but here I am / where I end."
Uživatelský avatar
Dworzaaa
*** Absinthe guru ***
Příspěvky: 1531
Registrován: stř 15. dub 2009 0:27:52
Oblíbený absinthe: Sevil
Kontaktovat uživatele:

Re: A co cukr???

Příspěvek od Dworzaaa »

To mas za to, ze kazis absinth cukrem! :lol:
Omnia mea mecum porto.
Uživatelský avatar
Wajt
* Zkušený piják *
Příspěvky: 989
Registrován: čtv 13. srp 2009 11:16:26
Oblíbený absinthe: meadow of love, berthe de joux
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: A co cukr???

Příspěvek od Wajt »

Z počátku jsem cukroval, ale spíše v době mých začátků, kdy jsem si myslel, že cukr prostě k absinthu neodmyslitelně patří. Jelikož jsem taky "antisladič" (káva, čaj), brzy jsem cukr opustil a lzičky tasím z baru jen pro návštěvy :) Nadruhou stranu připouštím, že cukr může někdy pomoci. Kupříkladu mladá IV. St. Antoine nebyla doslazená vůbec špatná, ale tak max. půl kostky.
Uživatelský avatar
Absinther
* Zkušený piják *
Příspěvky: 702
Registrován: ned 28. bře 2010 3:29:52
Oblíbený absinthe: st.Antoine V, La Grenouille
Bydliště: kde můžu malovat tam bydlím... Na meziměstskou zášť a "hrdost" seru..
Kontaktovat uživatele:

Re: A co cukr???

Příspěvek od Absinther »

Tak to já mám jazyk mlsný a sladím všechno co sladit jde....Absinthe bez cukříku si dám jen vzácně
Studujeme-li nadšeně sami sebe, časem zjistíme, že stojíme příliš blízko u zkoumaného objektu...a právě zde přichází náš zelený přítel, který nám dodává odvahu kus poodstoupit a poprvé zeširoka pohlédnout na celek=Není vše hned jasnější?
Uživatelský avatar
Transilvanian
Pokročilý absintista
Příspěvky: 143
Registrován: ned 19. dub 2009 10:39:56
Kontaktovat uživatele:

Re: Kdy naposledy jste pili zelenou vílu?

Příspěvek od Transilvanian »

Ešte otázka len tak do pléna: Koľko si tak dávate cukříků? :mrgreen: Jeden? Dva? :)
Šílený překročím Lazára a bez bot a bez haleny se rozběhnu noční Paříží ...
Odpovědět