A co cukr???
- Wagi
- *** Absinthe guru ***
- Oblíbený absinthe: Duplais, Jade PF 1901
- Kontaktovat uživatele:
Re: A co cukr???
Většinou sladím podle nálady a podle chuti
výmečně když je zas nálada jiná tak i podle absintu cukr nedávám....
- Dan
- Věrný stoupenec zelené víly
- Oblíbený absinthe: Mansinthe
- Kontaktovat uživatele:
Já si taky s chutí přisladim, řekl bych že ty chuti se spíš doplňují než přebíjejí...
- kamamura
- Oblíbený absinthe: Jade Verte Suisse
- Kontaktovat uživatele:

Mě se tedy velmi osvědčil kostkový cukr Diamant (logo na obrázku, fotku kostkové verze jsem nesehnal). Země původu Německo. Při použití s absinthe se nerozpadá, kostka normálně nasákne, relativně dlouho drží, a pak se pomalu zbortí do sebe. Na konci mi na lžičce vždy ještě trochu zbyde. Nevím, jaké parametry má "absinthový cukr", ale tenhle mi připadá úplně v pohodě, půl kila za 19 Kč.
- kamamura
- Kontaktovat uživatele:
BTW jaky je váš názor na hnědý třtinový cukr? Hodí se k absinthe, nebo jeho chuť spíše přebije?
- kamamura
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem zkusil sklenici Jade PF1901 s trochou hnědého cukru, a chuťově to není špatné, takové zakulacené, a ta nahnědlá barva louche má takový skoro pre-ban nádech 
- Slovi
- Vymývač
- Oblíbený absinthe: alcool de vin
- Kontaktovat uživatele:
Chlapci, po včerejšku jsem zahořkl na cukr.
Dělal jsem ochutnávku ve složení (a pořadí) La Clandestine (wine), Mead Base, Jade Verte Suisse, Jade Edouard a pak jsme si dali šestku Antoníčka... v první řadě jsem až nečekaně pocítil "chuťový skok". Antoníček mi přišel najednou... jiný... ne tak dobrý, jako tomu bylo doposud. Nepřišel mi tak lahodný a cítil jsem jakousi "ostrost, hrubost"... při další sklence jsem se tedy rozhodl podruhé v životě (od svého úplně prvního zážitku s absinthem vůbec, tj. St. Antoine the first) cukrovat, abych chuť doupravil a zakulatil. Měl jsem takové malé kostičky, dal jsem si tam dvě (do velké pontarlier sklenky), obsahově to neodpovídalo ani jedné klasické velké kostce... a tím jsem překročil mou pomyslnou hranici, asi tak o jednu velkou klasickou kostku cukru... kdy před tím mi pouze sklenka nepřišla lahodná jako kdysi, po přidání cukru pro mě byla doslova nepitelná. (Dopíjel ji kamarád...) Myslím, že tímto skončily veškeré mé myšlenky, že bych jednou cukroval. (I když, co čekal člověk, který necukruje čaj, kafe, resp. téměř nic...)
Dělal jsem ochutnávku ve složení (a pořadí) La Clandestine (wine), Mead Base, Jade Verte Suisse, Jade Edouard a pak jsme si dali šestku Antoníčka... v první řadě jsem až nečekaně pocítil "chuťový skok". Antoníček mi přišel najednou... jiný... ne tak dobrý, jako tomu bylo doposud. Nepřišel mi tak lahodný a cítil jsem jakousi "ostrost, hrubost"... při další sklence jsem se tedy rozhodl podruhé v životě (od svého úplně prvního zážitku s absinthem vůbec, tj. St. Antoine the first) cukrovat, abych chuť doupravil a zakulatil. Měl jsem takové malé kostičky, dal jsem si tam dvě (do velké pontarlier sklenky), obsahově to neodpovídalo ani jedné klasické velké kostce... a tím jsem překročil mou pomyslnou hranici, asi tak o jednu velkou klasickou kostku cukru... kdy před tím mi pouze sklenka nepřišla lahodná jako kdysi, po přidání cukru pro mě byla doslova nepitelná. (Dopíjel ji kamarád...) Myslím, že tímto skončily veškeré mé myšlenky, že bych jednou cukroval. (I když, co čekal člověk, který necukruje čaj, kafe, resp. téměř nic...)
Cry aloud / bold and proud / of where I've been / but here I am / where I end."
- Wajt
- * Zkušený piják *
- Oblíbený absinthe: meadow of love, berthe de joux
- Kontaktovat uživatele:
Z počátku jsem cukroval, ale spíše v době mých začátků, kdy jsem si myslel, že cukr prostě k absinthu neodmyslitelně patří. Jelikož jsem taky "antisladič" (káva, čaj), brzy jsem cukr opustil a lzičky tasím z baru jen pro návštěvy
Nadruhou stranu připouštím, že cukr může někdy pomoci. Kupříkladu mladá IV. St. Antoine nebyla doslazená vůbec špatná, ale tak max. půl kostky.
- Absinther
- * Zkušený piják *
- Oblíbený absinthe: st.Antoine V, La Grenouille
- Bydliště: kde můžu malovat tam bydlím... Na meziměstskou zášť a "hrdost" seru..
- Kontaktovat uživatele:
Tak to já mám jazyk mlsný a sladím všechno co sladit jde....Absinthe bez cukříku si dám jen vzácně
Studujeme-li nadšeně sami sebe, časem zjistíme, že stojíme příliš blízko u zkoumaného objektu...a právě zde přichází náš zelený přítel, který nám dodává odvahu kus poodstoupit a poprvé zeširoka pohlédnout na celek=Není vše hned jasnější?
- Transilvanian
- Pokročilý absintista
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kdy naposledy jste pili zelenou vílu?
Ešte otázka len tak do pléna: Koľko si tak dávate cukříků?
Jeden? Dva? 
Šílený překročím Lazára a bez bot a bez haleny se rozběhnu noční Paříží ...