Night_Sun

Nově příchozí členové, představte se nám, abychom vás mohli zařadit do skupiny Absintisté s přístupem do sekcí Události a Sklep!
Night_Sun
Věrný stoupenec zelené víly
Kontaktovat uživatele:

Night_Sun

Příspěvek od Night_Sun »

Hola Hola,
z vesela zde zdravím partu zajímavých lidí, které spojuje dohromady kouzelný to mok Absinthu.

Částečné jméno mé je Jakub. Letos jsem dosáhl kouzelné hranice 22 let a mezi moji pracovně-studijní náplň patří chemie. Má malá povídka započala takto:

Bylo nebylo...

O absintu jsem se poprvé dověděl ještě koncem základní školy, kdy mě fascinovala tajuplná díla Oscara Wilda - do dneška můj oblíbenec. Odstupem času jsem začal objevovat kouzlo o nich lety a této "nemravně upřípné! společnosti. Co se týče mé alkoholové počestnosti, tak do 18 let jsem prakticky nebyl nakažen alkoholem. Po už to semnou šlo z kopce :D Měsíc po mých prvních zkušeností jsem poprvé v životě ochutnal Absinth od Hillu. Byl to zajímavý zážitek na baru. Divoká barva, chuť absolutního alkoholu a neskutečně silný zážitek té doby.

Následovala doba útlumu a já jen pouze fantazíroval nad krásou doby plnou neřestí a sladkého blaha zašlých časů. Letos mě tak trochu popadl amok a řekl jsem si, že záhadu Absinthu jednou pro vždy vyřeším. Tak jsem se vydal Googlit. Inu našel jsem toho hromadu, ale ze začátku nejvíc času jsem strávil na stránky L´oru a prakticky jen jejich produktech. Což mě trochu heclo a zašel jsem v Práglu do "Absintherie". Jako hledat to mezi miliónem turistů byl opravdu boj s větrnými mlýny - nakonec jsem našel. Navíc mě uchvátila vůně aromatických bylinek jenž mě táhla jak magnet k železu. Prohlédli jsme si i uměleckou výstavu. Návštěvu jsme s přítelkyní zakončili absinthovou zmrzlinou, která mi příjemně lezla do hlavy svojí alkoholovou voltáží. Při odchodu jsem ještě koupil Staroplzenecký Absinth - teda respektivě vysvětlím dále.

Doma jsem byl jak zvíře :D Neboť mi i ten den přišli skleničky a lžičky z lepší nálady. Inu trochu jsem zas zagooglil a rozhodl jsem se udělat takový malý testík. Rozhodně se to lišilo od abs. Hill o 180st. navíc jsem opravdický amatér a za někateré části testu se ještě dnes bičuji!

Pak přišlo opravdu "hořké" vystřízlivění, kdy jsem objevil zdejší udatné bojovníky jenž svými zkušenosti se opravdu dokáží propít do oněch zašlých časů, o kterých tak rád sním......

Tak říkajíc jsem tak dlouho bránil komerčním tvrzením až jsem jim stejně na ten špek skočil. Zas na druhou stranu není to moc špatný macerát ;). Další krize během jediného měsíce mě potkala nedávno - rozsekal jsem moji skleničku, což mě píchlo až u srdce a mizerný den byl na světě. Ta vůně a milión střepů po celém bytě je opravdu halucinogenní. Prosím omluvte občasnou moji výmluvnost, amatérství a brutální lenost mé osoby =) Odzvonil zvonec a povídky jest konec.

Pročítám si už zdejší fórum asi tak 14dní v kuse a musím říct, že to je jak nikdy nekončící knížka. Úžasný svět fantazie, plný zvratů a samozřejmě kouzelné můzy v podobě naší Zelené Víly. Jsem pohlcen a nešlo se ubránit stavu proniknout do tohoto světa a načerpat inspiraci, pochopení a kouzlo nápoje Absinthe. Malá tečka na závěr:

Zelený klenot
-=/=--=/=--=/=--=/=--=/=--=/=-

Křišťálová voda sklenici rosí,
o smočení tvých rtů tu prosí.
Tajuplné křivky tanečnice lžičky,
neustále hraje si s tvými víčky.

Tanečnice tancuje na kraji sklenice,
tento tanec nezná žádné hranice.
Cukr její odměnou tanec pozvolní,
nahořklou vůní mok místnost provonní.

Třpytivé démanty tříští cukr s úspěchem,
tanec jest zcela tebou uchvácen.
Bouřlivé krůpěje vlní smaragdový to poklad,
kdo by také jinam mohl přec koukat.

Zelená až žlutá barva co tě svádí,
láká smočit tvé suché hrdlo,
Ó, i malý doušek lahodí!
Hořkosti nepočítaje,
co tě vemou do krás jinotaje.
Lom světla pobízí dále,
příjemná hudba ti k tomu opět hraje.

Jakub
keltos
* Zkušený piják *
Kontaktovat uživatele:

Re: Night_Sun

Příspěvek od keltos »

Hola hola!
davar
* Zkušený piják *
Oblíbený absinthe: Berthe-Doubs M.-Jade-St.Antoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od davar »

Hola, hola!

vitej pocestny na tomto absintovem foru. Najdes zde urcite spoustu kamaradu z absintove ctvrti a obrovske mnozstvi informaci, ktere tady vsichni svorne vkladame ke spolecnemu uzitku.
Vicemene kazdy zde prosel obdobim bujarych pitek fosforeskujicich horkych maceratu ... aby casem zjistil ze pravy absinthe je neco docela jineho. Preji Ti prijemne putovani za zelenou vilou - i kdyz z tvoji poezie vidim, ze uz Te doprovazi pekny kus cesty ;)
Dworzaaa
*** Absinthe guru ***
Oblíbený absinthe: Sevil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dworzaaa »

Vitej mezi nami :)
Myslim, ze bys ses mel vybodnout na chemii a zacit se zivit psanim ;)
Omnia mea mecum porto.
DarkenCZ

Příspěvek od DarkenCZ »

Také tě tu vítám :-)
Dwarf
* Zkušený piják *
Oblíbený absinthe: L'Ancienne, Mead Base
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dwarf »

Vitaj Jakub!

Pekne si sa predstavil, jedna otazka na uvod, spominal si nakup na lepsej nalade, len doplnky, ci si okostoval aj St.antoine?
Nakolko som Hill's ci vzrobky L'oru pil v zaciatkoch len velmi malo, od zaciatku mi boli proti chuti, a neveril som ze to ma nieco s absinthom zaslych cias. Nejde mi o silenu propagaciu, len ma to zaujima ako vidi zaciatocnik ten rozdiel medzi destilatom a zafarbenym liehom. Basen sa mi tiez velmi paci. Dufam, ze sa stanes dalsim aktivnym clenom tohto fora ;)
"Umenie je život - život je umenie! ..Nech nás Zelená víla povznesie z hlbín každodennej ničotnosti"
Absinther
* Zkušený piják *
Oblíbený absinthe: st.Antoine V, La Grenouille
Bydliště: kde můžu malovat tam bydlím... Na meziměstskou zášť a "hrdost" seru..
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Absinther »

Ahoj Ahoj-vítám tě Jakube...mám rád lidi co rádi ťukaj do klávesnice :D
Už předchozímu nově-příchozímu jsem na uvítanou daroval lechtivý gif a u tebe hodlám pokračovat ;)
Obrázek
(někomu to možná příjde obscéní a nevhodné ale dokud mi to nezakážou -asi z toho udělám takovou osobní tradici :D )
Studujeme-li nadšeně sami sebe, časem zjistíme, že stojíme příliš blízko u zkoumaného objektu...a právě zde přichází náš zelený přítel, který nám dodává odvahu kus poodstoupit a poprvé zeširoka pohlédnout na celek=Není vše hned jasnější?
Martin
° Capo di tutti capi °
Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin »

Vítej Jakube a díky za poezii! Ta tu myslím ještě nebyla ;)

A Absinthere, myslím že bez těch gifů se to tu naopak obejde ;)
Night_Sun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Night_Sun »

Opět vás ještě jednou zdravím a děkuji všem, udělalo mi to radost =)

Nečekal jsem takové vřelé přivítání budu trošku stručnější, ale pokusím se odpovědět na vše.

davar -> Plně souhlasím, že hořlavý macerát je opravdu mňamka. Taky jsem pomalu nevěřil co to vůbec dělám. Ostatně jsem ani nevěřil, že se to vůbec dá pít čisté. Ps: O tu dobu se zajímam po delší čas. Bohužel co se týče pravého absinthu a pití bohému tak jsem naprostý amatér. Ostatně proto tu jsem. Už mě nebaví jen snít a nechávat chuťové pohárky na suchu.

Dworzaaa -> Kéž by to bylo tak jednoduché. Ostatně poezii se věnuji jen od Srpna do Února. Od února zas kreslím až do srpna. A chemie je prostě takový koníček, je to skoro posedlost. Navíc vysoká škola mi nedala to co jsem očekával tak jsem musel najít nějaký super job. Tak práce v laborce a kor ve výzkumáku taky pohoda. Kupodivu občas zbude i čas na nějaké ty osobní projekty.

Dwarf -> Ano vzpomínám. Bohužel jsem si kupoval jen náčiní. Ale na Antoníčka si brousím zuby hnedka z kraje měsíce - po výplatě. Doma mi momentálně odpočívá Jade Verte Suisse, stihl jsem objednat ještě před vyprodáním. Bohužel schovávám na opravdu příjemnou chvilku =) No a co se týče laického názoru tak je to asi takhle: Hill je opravdu alkoholický smrťák, voda + barvivo a hromada etanolu, je to spíš dezinfekce. Je to dobrý když se chce člověk opít nebo tak něco, jen že Absinth je trochu o něčem jiném. Což mě spíš nasměřovalo víc do literatury než k baru. Co se týče L´oru tak tam jsem měl jen ten Staroplzenecký - stále doma mám. Zápalit to je kravina - vytvoří se prakticky něco jakoby napůl zkaramelizovaný olej - chutná dobře třeba na sušence, k pití to není. Čisté jsem si to laicnul jen jednou , 3cl a málem mě to zabilo, další půl hoďku jsem váhal zda zvracet či co. Tak a zředěné vodou je to celkem fajn. Dokonce bych řekl, že to otevře trošku svůj bylinný buket. Bohužel je to extrémně hořké a navíc jde poměrně cítit alkoholovou složku - vypalovák. Slovy začátečníka - Je se mnohé co ještě naučiti. Ostatně moc jsem toho ještě nepropil což je také důvod proč jsem tu =) Navíc jsem teďka dočetl "Absint od Bakera" - mazec počteníčko, akorát mě překvapil konec s malou recenzí pár absintů. Děkuji za chválu a snad tu zapadnu.

Absinther -> Delux, tak tohle mě pobavilo. Nemálo Dekadentní odezva =) Jak by řekl básník:"Toč jen toč, ať se ten cukr přeci jen pořádně rozpustí! A kde mám lžičku?" Radost pohleděti. Občas mám pocit, že mi to až moc i povídá :D ;)

Martin -> Není zač, jsem rád že alespoň neleží již založená v šuplíku. Výborné fórum a ta historie pálení Sv. Antoníčka by skoro byla na knížku =)

Jakub
Hektor
Oblíbený absinthe: St. Antoine V, L'Ancienne
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hektor »

hehe, Vitej!
A mozna Martas napise za par let knizku :D urcite bych si ji koupil ;) Hlavne kdyby byl vzorek zdarma :P
"Jediným způsobem, jak zjistit meze možného, je odvážit se alespoň malý kousek za hranice nemožného".
Arthur Charles Clarke
Odpovědět