La Grenouille

Seznam pravých absintů, nové absinty na trhu, uživatelské hodnocení, vzorky a vše kolem.
Odpovědět
Uživatelský avatar
Tuvy
* Zkušený piják *
Příspěvky: 757
Registrován: sob 15. srp 2009 1:56:20
Oblíbený absinthe: Pernod Fils
Kontaktovat uživatele:

Re: La Grenouille

Příspěvek od Tuvy »

Martin píše:Ano, uvažuju o zavedení solera systému. To by znamenalo vypálit větší množství absintu, uložit ho do sklepa a třeba po roce s ním v určitém poměru blendovat čerstvý absinthe. Byla by zde sice menší komplikace v potřebě více nádrží, ale ty naštěstí mám.
Myslíš, že by roční archivace i při naředění měla na absinthe zaznamenatelný účinek? Já nemám představu, ale myslím, že u whiskey se míchá třeba 15ti letá s 10ti letou či 5ti letou apod. (i když tam jde o různé senzorické charakteristiky přítomné už před stařením).
- IN VINO VERITAS -
- OMNI ANIMA POST COITUM TRISTE EST -
- PATER INCERTUM EST -
Uživatelský avatar
Martin
° Capo di tutti capi °
Příspěvky: 4441
Registrován: sob 11. dub 2009 17:59:57
Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
Kontaktovat uživatele:

Re: La Grenouille

Příspěvek od Martin »

Rok je taková minimální doba, samozřejmě čím delší, tím lepší, zvláště u vínovicových absintů. Pernodi svůj absinthe stařili 2 roky (tedy jestli věřit dobovým firemním letákům) než ho stočili do flašek.
Uživatelský avatar
Hektor
Věrný stoupenec zelené víly
Příspěvky: 293
Registrován: sob 19. zář 2009 18:18:38
Oblíbený absinthe: St. Antoine V, L'Ancienne
Kontaktovat uživatele:

Re: La Grenouille

Příspěvek od Hektor »

Martin píše:Rok je taková minimální doba, samozřejmě čím delší, tím lepší, zvláště u vínovicových absintů. Pernodi svůj absinthe stařili 2 roky (tedy jestli věřit dobovým firemním letákům) než ho stočili do flašek.

Tak todle jsem vubec netusil. Chapu to tedy dobre, ze oni jen starili 2 roky, ale neblendovali ?? Nebo jsem mimo :lol:
"Jediným způsobem, jak zjistit meze možného, je odvážit se alespoň malý kousek za hranice nemožného".
Arthur Charles Clarke
Uživatelský avatar
Martin
° Capo di tutti capi °
Příspěvky: 4441
Registrován: sob 11. dub 2009 17:59:57
Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
Kontaktovat uživatele:

Re: La Grenouille

Příspěvek od Martin »

Ne, neměli potřebu. Objem jednoho jejich sudu se počítal na desítky tisíc litrů a těch sudů měli opravdu hodně.
Uživatelský avatar
Tibro
Rumcajs
Příspěvky: 1148
Registrován: pát 17. dub 2009 7:18:28
Oblíbený absinthe: Texas Nimes
Bydliště: Země
Kontaktovat uživatele:

Re: La Grenouille

Příspěvek od Tibro »

Hektor píše:" Blended Absinthe's"
http://www.feeverte.net/forum/index.php ... c=5571&hl=
Já jsem s tebou v Rockland.
Uživatelský avatar
Tibro
Rumcajs
Příspěvky: 1148
Registrován: pát 17. dub 2009 7:18:28
Oblíbený absinthe: Texas Nimes
Bydliště: Země
Kontaktovat uživatele:

Re: La Grenouille

Příspěvek od Tibro »

DarkenCZ píše:
Tibro píše:It's been done before.
Where? When? Tell me more :-)
Nothing I can talk about.
Já jsem s tebou v Rockland.
Uživatelský avatar
Habu
fuckin' amateur
Příspěvky: 4078
Registrován: sob 11. dub 2009 18:53:16
Oblíbený absinthe: Sauvage
Kontaktovat uživatele:

Re: La Grenouille

Příspěvek od Habu »

Tibro píše:
Hektor píše:" Blended Absinthe's"
http://www.feeverte.net/forum/index.php ... c=5571&hl=
Zajímavé čtení. Bairnsfather, Muse Verte a cosi dalšího v jedné láhvi...
- Moderní absinthe chutná moderně.
Uživatelský avatar
Hektor
Věrný stoupenec zelené víly
Příspěvky: 293
Registrován: sob 19. zář 2009 18:18:38
Oblíbený absinthe: St. Antoine V, L'Ancienne
Kontaktovat uživatele:

Re: La Grenouille

Příspěvek od Hektor »

Martine, kdy bude La Grenouille na Nalade?? Nebo jsem neco prosvihnul a nebudes ji prodavat Ty, ale Stefano??
"Jediným způsobem, jak zjistit meze možného, je odvážit se alespoň malý kousek za hranice nemožného".
Arthur Charles Clarke
Uživatelský avatar
Martin
° Capo di tutti capi °
Příspěvky: 4441
Registrován: sob 11. dub 2009 17:59:57
Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
Kontaktovat uživatele:

Re: La Grenouille

Příspěvek od Martin »

Vyrábím a prodávám jen já, Stefano to bude z hodně velké dálky pozorovat ;) Do konce listopadu by to mělo být připraveno, snad.

Už jsem na to narážel v threadu k Mead Base. Plníme teď opravdu velké množství slivovice a čirých destilátů obecně. Nemůžeme tedy přeskočit na plnění likérů a absintů. A jelikož nás slivovice živí, tak má největší prioritu.

Díky za pochopení.
Uživatelský avatar
Hektor
Věrný stoupenec zelené víly
Příspěvky: 293
Registrován: sob 19. zář 2009 18:18:38
Oblíbený absinthe: St. Antoine V, L'Ancienne
Kontaktovat uživatele:

Re: La Grenouille

Příspěvek od Hektor »

Diky za vysvetleni Martine. Matne si vzpominam, ze jsi todle vlastne uz psal v jinem vlakne. Samozrejme, ze na to ja a snad ani nikdo jinej nespecha a az bude tak bude ;)

Akorat jsem dost zvedavej jak bude vypadat lahev. Bude to 50cl nebo snad 75cl? Etiketa a tvar flasky? Nemel bys Martine prosim foto? :twisted:
"Jediným způsobem, jak zjistit meze možného, je odvážit se alespoň malý kousek za hranice nemožného".
Arthur Charles Clarke
Odpovědět