Myslíš, že by roční archivace i při naředění měla na absinthe zaznamenatelný účinek? Já nemám představu, ale myslím, že u whiskey se míchá třeba 15ti letá s 10ti letou či 5ti letou apod. (i když tam jde o různé senzorické charakteristiky přítomné už před stařením).Martin píše:Ano, uvažuju o zavedení solera systému. To by znamenalo vypálit větší množství absintu, uložit ho do sklepa a třeba po roce s ním v určitém poměru blendovat čerstvý absinthe. Byla by zde sice menší komplikace v potřebě více nádrží, ale ty naštěstí mám.
La Grenouille
- Tuvy
- * Zkušený piják *
- Oblíbený absinthe: Pernod Fils
- Kontaktovat uživatele:
Re: La Grenouille
- IN VINO VERITAS -
- OMNI ANIMA POST COITUM TRISTE EST -
- PATER INCERTUM EST -
- OMNI ANIMA POST COITUM TRISTE EST -
- PATER INCERTUM EST -
- Martin
- ° Capo di tutti capi °
- Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
- Kontaktovat uživatele:
Rok je taková minimální doba, samozřejmě čím delší, tím lepší, zvláště u vínovicových absintů. Pernodi svůj absinthe stařili 2 roky (tedy jestli věřit dobovým firemním letákům) než ho stočili do flašek.
- Hektor
- Věrný stoupenec zelené víly
- Oblíbený absinthe: St. Antoine V, L'Ancienne
- Kontaktovat uživatele:
Martin píše:Rok je taková minimální doba, samozřejmě čím delší, tím lepší, zvláště u vínovicových absintů. Pernodi svůj absinthe stařili 2 roky (tedy jestli věřit dobovým firemním letákům) než ho stočili do flašek.
Tak todle jsem vubec netusil. Chapu to tedy dobre, ze oni jen starili 2 roky, ale neblendovali ?? Nebo jsem mimo
"Jediným způsobem, jak zjistit meze možného, je odvážit se alespoň malý kousek za hranice nemožného".
Arthur Charles Clarke
Arthur Charles Clarke
- Martin
- ° Capo di tutti capi °
- Kontaktovat uživatele:
Ne, neměli potřebu. Objem jednoho jejich sudu se počítal na desítky tisíc litrů a těch sudů měli opravdu hodně.
- Tibro
- Rumcajs
- Oblíbený absinthe: Texas Nimes
- Kontaktovat uživatele:
http://www.feeverte.net/forum/index.php ... c=5571&hl=Hektor píše:" Blended Absinthe's"
- Tibro
- Rumcajs
- Oblíbený absinthe: Texas Nimes
- Kontaktovat uživatele:
Nothing I can talk about.DarkenCZ píše:Where? When? Tell me moreTibro píše:It's been done before.
- Habu
- fuckin' amateur
- Oblíbený absinthe: Sauvage
- Kontaktovat uživatele:
Zajímavé čtení. Bairnsfather, Muse Verte a cosi dalšího v jedné láhvi...Tibro píše:http://www.feeverte.net/forum/index.php ... c=5571&hl=Hektor píše:" Blended Absinthe's"
- Moderní absinthe chutná moderně.
- Hektor
- Kontaktovat uživatele:
Martine, kdy bude La Grenouille na Nalade?? Nebo jsem neco prosvihnul a nebudes ji prodavat Ty, ale Stefano??
"Jediným způsobem, jak zjistit meze možného, je odvážit se alespoň malý kousek za hranice nemožného".
Arthur Charles Clarke
Arthur Charles Clarke
- Martin
- ° Capo di tutti capi °
- Kontaktovat uživatele:
Vyrábím a prodávám jen já, Stefano to bude z hodně velké dálky pozorovat
Do konce listopadu by to mělo být připraveno, snad.
Už jsem na to narážel v threadu k Mead Base. Plníme teď opravdu velké množství slivovice a čirých destilátů obecně. Nemůžeme tedy přeskočit na plnění likérů a absintů. A jelikož nás slivovice živí, tak má největší prioritu.
Díky za pochopení.
Už jsem na to narážel v threadu k Mead Base. Plníme teď opravdu velké množství slivovice a čirých destilátů obecně. Nemůžeme tedy přeskočit na plnění likérů a absintů. A jelikož nás slivovice živí, tak má největší prioritu.
Díky za pochopení.
- Hektor
- Kontaktovat uživatele:
Diky za vysvetleni Martine. Matne si vzpominam, ze jsi todle vlastne uz psal v jinem vlakne. Samozrejme, ze na to ja a snad ani nikdo jinej nespecha a az bude tak bude
Akorat jsem dost zvedavej jak bude vypadat lahev. Bude to 50cl nebo snad 75cl? Etiketa a tvar flasky? Nemel bys Martine prosim foto?
Akorat jsem dost zvedavej jak bude vypadat lahev. Bude to 50cl nebo snad 75cl? Etiketa a tvar flasky? Nemel bys Martine prosim foto?
Arthur Charles Clarke
Arthur Charles Clarke