St. Antoine

Seznam pravých absintů, nové absinty na trhu, uživatelské hodnocení, vzorky a vše kolem.
Odpovědět
Uživatelský avatar
tombik
Věrný stoupenec zelené víly
Příspěvky: 405
Registrován: úte 14. dub 2009 16:48:06
Oblíbený absinthe: St. Antoine
Kontaktovat uživatele:

Re: St. Antoine

Příspěvek od tombik »

Tak uz mam vzorek doma a nasel jsem mu i adekvatni zpusob ulozeni. No uznejte 8-)

Obrázek
Obrázek
Uživatelský avatar
Martin
° Capo di tutti capi °
Příspěvky: 4441
Registrován: sob 11. dub 2009 17:59:57
Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
Kontaktovat uživatele:

Re: St. Antoine

Příspěvek od Martin »

No podívejme jaké se z toho stalo krásné balení! ;)
Uživatelský avatar
Repry
Mistr archivář
Příspěvky: 299
Registrován: čtv 14. kvě 2009 7:43:11
Oblíbený absinthe: Mead Base
Kontaktovat uživatele:

Re: St. Antoine

Příspěvek od Repry »

Tak jsem si říkal, že s tím louche u St.Antoine musí být nějaký háček, že se z toho dá dostat trochu víc a povedlo se. Do brouilleuru jsem dal cca 10 kostek ledu a NEZALÉVAL vodou, ale nechal jsem pomalu rozpouštět led a po jednotlivých kapičkách stékat do absinthu (cca 40 cl). Trvalo to teda HODNĚ dlouho, ale výsledný efekt za to stál.
001.JPG
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
MANOWAR - Kings of Metal ; http://www.manowar.com/
Uživatelský avatar
Martin
° Capo di tutti capi °
Příspěvky: 4441
Registrován: sob 11. dub 2009 17:59:57
Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
Kontaktovat uživatele:

Re: St. Antoine

Příspěvek od Martin »

Trpělivost louche přinesla! Zítra destiluju třetí šarži a už večer udělám první louche test ;)

edit: zašel jsem do pálenice na kontrolu a posílám fotku, jak vypadá macerát den před destilací.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Uživatelský avatar
Dworzaaa
*** Absinthe guru ***
Příspěvky: 1531
Registrován: stř 15. dub 2009 0:27:52
Oblíbený absinthe: Sevil
Kontaktovat uživatele:

Re: St. Antoine

Příspěvek od Dworzaaa »

uz se tesim :)
za jak dlouho se k treti sarzi dostaneme? :)
Omnia mea mecum porto.
Uživatelský avatar
Martin
° Capo di tutti capi °
Příspěvky: 4441
Registrován: sob 11. dub 2009 17:59:57
Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
Kontaktovat uživatele:

Re: St. Antoine

Příspěvek od Martin »

Tak v prosinci. Řekl jsem si že to musím nechat minimálně 4 měsíce poležet. Do prodeje bych to nedal dřív ani v tom případě, když bych vyprodal druhou šarži a neměl čím vykrývat objednávky. Nic se nesmí uspěchat, zatraceně! ;)
Ale vycházet to vychází, druhá šarže by se tímto tempem mohla vyprodat asi v listopadu.
Uživatelský avatar
Tibro
Rumcajs
Příspěvky: 1148
Registrován: pát 17. dub 2009 7:18:28
Oblíbený absinthe: Texas Nimes
Bydliště: Země
Kontaktovat uživatele:

Re: St. Antoine

Příspěvek od Tibro »

Trvalo jak dlouho macerace? Má hezkou barvu.
Já jsem s tebou v Rockland.
Uživatelský avatar
Martin
° Capo di tutti capi °
Příspěvky: 4441
Registrován: sob 11. dub 2009 17:59:57
Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
Kontaktovat uživatele:

Re: St. Antoine

Příspěvek od Martin »

Doba macerace je už součástí receptu, takže to nechci veřejně. Ale napíšu ti to soukromě Tibro ;)
Uživatelský avatar
Jenda
Věrný stoupenec zelené víly
Příspěvky: 456
Registrován: stř 13. kvě 2009 19:22:21
Oblíbený absinthe: St.Antoine
Bydliště: Praha 3 Žižkov
Kontaktovat uživatele:

Re: St. Antoine

Příspěvek od Jenda »

Martin píše:Tak v prosinci. Řekl jsem si že to musím nechat minimálně 4 měsíce poležet. Do prodeje bych to nedal dřív ani v tom případě, když bych vyprodal druhou šarži a neměl čím vykrývat objednávky. Nic se nesmí uspěchat, zatraceně! ;)
Ale vycházet to vychází, druhá šarže by se tímto tempem mohla vyprodat asi v listopadu.
Budou krásné vánoce!
Martine, napíšeš pak na forum jak rozeznat dle lahve druhou šarži od třetí? Já kvůli archivaci.
V nebi nejsou žádní zajímaví lidé!
Uživatelský avatar
Martin
° Capo di tutti capi °
Příspěvky: 4441
Registrován: sob 11. dub 2009 17:59:57
Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
Kontaktovat uživatele:

Re: St. Antoine

Příspěvek od Martin »

Poznat se to bude dát jen podle data plnění, poslední litry z A2 jsme plnili v červenci a žádná A2 po tomto měsíci už plněna nebude. Aktuálně připravovaný A3 bude mít na 90% finální podobu a další šarže už budou velice podobné. Podařilo se mi totiž během testů vydegustovat ideální poměr bylin (tedy ideální pro moji mlsnou hubu).
Jakákoliv změna by už tvořila novou značku absintu. Ale vydržte ještě chvíli, ještě do konce roku připravím překvapení, obrovské překvapení...
Odpovědět