Seznam toho, co se nejen tváří jako absint, ale zároveň to nechutná jako absint, nevyrábí se to jako absint a ani to nevypadá jako absint. Jednoduše (nepitelné) náhražky.
Myslím,že to tu ještě své téma nemá a mělo by mít ...Už se to prodává i u nás a prznění Absintu se tak dostává na další úroveň .........Jde o soupravy obsahující bylinky,které se podle návodu mají nechat vylouhovat ve vodce a vznikne nám tradiční absinthe s vysokým obsahem thujónu
Neodvažuju se ani představit si jak tohlencto může chutnat
Studujeme-li nadšeně sami sebe, časem zjistíme, že stojíme příliš blízko u zkoumaného objektu...a právě zde přichází náš zelený přítel, který nám dodává odvahu kus poodstoupit a poprvé zeširoka pohlédnout na celek=Není vše hned jasnější?
Toto je myslim podobny tah na ludi ako maceraty s vystavenou bylinkou. Chcu dat zakaznikovi pocit ze do deja vyroby sam zasahuje a co si spravi sam doma musi byt fajn, ako "babkyne kolace" a hlavne aby citil pocit akehosi spojenia s prirodou, teda skor z bylinkami. Jedine plus ze aspon trosku dostava absinthe potom v beznych ludoch akysi ritualny nadych, teda ze nebude mat naladu si nejaky alkoholik pripravovat macerat s Kitu Ale Tibro to vystihol strucne
"Umenie je život - život je umenie! ..Nech nás Zelená víla povznesie z hlbín každodennej ničotnosti"
Kdyby měl někdo zájem, mám doma spoustu letitých absintových bylinek (zřejmě již se stopama kočičích výkalů), takže mohu podobnou (totožnou) lahůdku zájemcům namíchat
Hustý! Tak tohle je vážně už masakr. Výsledek bych spíš nazval klasickým "studeným" čajem Navíc ta chuť bude hodně cítit po aromátech z té vodky + ta síla bylinek. Čaj by byl možná lepší myšlenkou. Našel jsem dokonce Kit od L´oru, snad jsem se nespletl. Navíc k tomu dávají bonus lžičku a malý Absinth 35 Neřekl bych, že v domácích podmínkách vyrobit něco opravdu dobrého co se dá nejen pozřít, ale i vychutnat je tak trochu o dost delší trať než-li jen koupit kit a užívat si.
keltos píše:Kdyby měl někdo zájem, mám doma spoustu letitých absintových bylinek (zřejmě již se stopama kočičích výkalů), takže mohu podobnou (totožnou) lahůdku zájemcům namíchat
Night_Sun píše:Neřekl bych, že v domácích podmínkách vyrobit něco opravdu dobrého co se dá nejen pozřít
Popravdě, má cesta absinthem začala kdysi na gymplu, kde starší spolužák vyráběl právě podomácku macerovaný absinthe, který mě v té době uchvátil. Louchoval a vypadal úplně jinak než ty fosforeskující láhve, které jsem vídal na barech. Taky mi chutnal. Poté jsem "navnazen" ochutnal Hill's a na dlouhých pět let jsem se po další absinthových experimentech nepídil, jelikož extrémní rozdíl jsem příčítal domněnce, že "pravý" absinthe bude zřejmě v ČR zakázán...
ale samozřejmě, sebelepší macerát nikdy nebude pravý absinthe a dnes zmlsán bych pravděpodobně nad macerátem mého spolužáka ohrnul nos